Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » Всички френски вина съдържат пестициди

Всички френски вина съдържат пестициди

СПОДЕЛИ


Всички френски вина съдържат пестициди, показват данните от проучване на една от най-големите потребителски организации във Франция (UFC-Que Choisir).

Според авторите на проучването обаче количествата не са опасни за здравето на хората. Потребителската организация е направила анализ на 92 вина от всички региони на Франция (Бордо, Бургундия, Шампан, Кот дю Рон, Лангедок-Русийон, Лоара, Прованс). Най-много са откритите пестициди във вината от югозападната част на страната, като безспорният лидер е Mouton Cadet 2010. Обяснението за повишеното използване на тези химични съединения е лошото време, особено в райони като Бордо. В Прованс и долината на Рона например количествата пестициди във вината са минимални.

Изследването показва, че на практика няма вина, в които да няма остатъци от фитосанитарни продукти. Най-силно впечатление прави, че това се отнася и за био вината. Почти всички анализирани био продукти съдържат следи от пестициди. Авторите на изследването подчертават, че количествата на откритите химически вещества са в рамките на допустимите, определени от Европейската агенция по безопасността на храните (EFSA). Франция продължава да е най-големият европейски потребител на пестициди.

Как се отглеждат лозят по долината на река Лоара във Франция и докъде стига развитието на биопроизводството ще може да научите по време на майсторския клас Совиньон блан: Сансер vs. Марлборо от програмата на DiVino.Taste 2013.Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles, Търсете най-новото издание на DiVino Guide Българските вина!, К7 Каберне Совиньон 2013 - Балар / K7 Cabernet Sauvignon 2013 Balar, Divino magazine - брой 1, 12 от най-впечатляващите винарни по света, 24 медала за българските вина на Mundus Vini 2013, Красимир Коев: Цената на виното няма да се увеличи заради дъждовете, Bergule – Mavrud 2011 Вила Мелник, “Tирбушон” от бъдещето, Вино и красота на Августиада 2016, Варна е на второ място по консумация на вино след София, Пет грешни мита за българското вино, Българското вино: по-малко, по-добро, по-скъпо, Gorchivka Rose Gabernet & Merlot 2013, Над 300 марки качествени вина очакват посетителите на ІV Бургаски фестивал на виното, 3 стила шардоне и как да ги откриете, Кулинарно кино с гурме вечери, Дефиле на младото вино 2014 - Програма и участници, Пет рецепти с червено вино, В салона на виното за 15-и път, Вино и красота на Августиада 2016, Топ 10 винени барове в Париж !, Villa Santa Maria, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Вино и стил - еп.2, Как изглеждат българските вина шест години по-късно?, 35 оригинални етикети за вино, Вионие Ейнджъл - Анжелус Естейт 2014 / Angel Viognier - Angelus Estate 2014, LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, Вино и стил - еп.6, С вкус на Прованс, Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, Melnik 55 - Logodaj Winery 2015, Какви са ползите от пиенето на вино?

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове