Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » Всички френски вина съдържат пестициди

Всички френски вина съдържат пестициди

СПОДЕЛИ


Всички френски вина съдържат пестициди, показват данните от проучване на една от най-големите потребителски организации във Франция (UFC-Que Choisir).

Според авторите на проучването обаче количествата не са опасни за здравето на хората. Потребителската организация е направила анализ на 92 вина от всички региони на Франция (Бордо, Бургундия, Шампан, Кот дю Рон, Лангедок-Русийон, Лоара, Прованс). Най-много са откритите пестициди във вината от югозападната част на страната, като безспорният лидер е Mouton Cadet 2010. Обяснението за повишеното използване на тези химични съединения е лошото време, особено в райони като Бордо. В Прованс и долината на Рона например количествата пестициди във вината са минимални.

Изследването показва, че на практика няма вина, в които да няма остатъци от фитосанитарни продукти. Най-силно впечатление прави, че това се отнася и за био вината. Почти всички анализирани био продукти съдържат следи от пестициди. Авторите на изследването подчертават, че количествата на откритите химически вещества са в рамките на допустимите, определени от Европейската агенция по безопасността на храните (EFSA). Франция продължава да е най-големият европейски потребител на пестициди.

Как се отглеждат лозят по долината на река Лоара във Франция и докъде стига развитието на биопроизводството ще може да научите по време на майсторския клас Совиньон блан: Сансер vs. Марлборо от програмата на DiVino.Taste 2013.Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Four Friends Chardonnay 2013, Най-скъпо продадените вина в света, ARTISTIQUE 2013 - Домейн Менада, Цените на виното по света, Трифон Зарезан – празник на лозята и виното, Продукти на "Вила Юстина", 50 повода да празнуваме българското вино, За бъчвите и виното, Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015 приключи, Melnik 55 - 2016 - Orbelia Winery, По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, Вино, Храна и Туризъм 2017, Най-популярните цитати на известни личности за виното, Гръцката изба Сигалас от остров Санторини грабна Гранд Трофея на петото юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс ( BIWC ) 2016, Discover.Vino представя специалните вина!, Колекционерите на вино се насочват към портото, Sees Rose 2016 - Midalidare Estate, Chardonnay Gorchivka 2013, Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016, Над 7500 посетители дневно идват на мегафорума в Международен панаир Пловдив, Как да се ориентираме на винения пазар, Направете си сангрия, Новите вина на Spiritus Sanctus за 2017, Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино, Микро дегустация на мега Пиемонте, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Ползата от червеното вино била преувеличена, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Продадоха имението на Робин Уилямс за 18.1 млн. долара, 3 стила шардоне и как да ги откриете

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове