Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Топ 10 на джаджите за любители на вино

Топ 10 на джаджите за любители на вино

СПОДЕЛИВиното е любимата напитка на милиони хора по света затова днес решихме да зарадваме почитатлите на тази уникална напитка с няколко интересни джаджи, свързани с виното.

Умната тапа за вино Digital CorkDigital Cork е незаменим помощник за любителите на хубавото вино. Това необичайно устройство определя не само температурата на течността в бутилката, но отбелязва и датата на нейното отваряне и определя кога виното ще бъде най-добро за пиене.

Хладилник за винени бутилкиРазличните сортове вина се пият на различна температура. А затова напомощ идва специялният хладилник Symposium RFID, който сам определя каква е необходимата температура, на която трябва да се пие даденото вино. Умно, нали?

Nano Wine – вино, което променя вкуса сиНяколко сорта вина в една бутилка! Именно това представлява Nano Wine - тази напитка може да променя вкусовите си качества, а за да постигнете това просто трябва да я "настроите". Настройките стават възможни след като я поставите в микровълнова печка.

Тирбушон от BoschОказва се, че Bosch не произвежда само бормашини, компанията пусна на пазара специално устройство, което може да се използва като тирбушон за вино.

Флашка за любителите на винотоЯпонската компания Green House пусна необичайно устройство, което прилича на тапа за вино, но всъщност е флашка. Cheers – телефон, който работи с вино

Cheers – телефон, който работи с виноCheers е мобилен телефон, който освен нормална батерия разполага и с възможност да бъде зареден от спиртна напитка, като например вино. Доста необичайно решение, не мислите ли?

Micro'Be' Bioalloy – рокля от виноУчени от университета в Западна Австралия открили начин, по който с помощта на определен вид бактерия и вино могат да създадат материя, която може да се използва за създаването на дрехи. Micro'Be' Bioalloy е първата в света рокля, създадена от вино, която носи и аромата на напитката.

Intelli Scanner Wine Collector – електронен сомелиерIntelli Scanner Wine Collector е устройство, би било от невероятна помощ на хората, които искат да си направят собствена колекция от хубави вина. Джаджата чете информацията от баркода на продукта и може да я пренесе във ваш собствен електронен каталог.

eSommelier – система за управление на винени колекцииЗа да работи горното устройство - IntelliScanner Wine Collector ви е небходим eSommelier - система за управление на винени колекции. Тя включва в себе си и джаджа с голям екран с тъч скрийн, скенер, както и принтер за отпечатването на собствени етикети.

Winebot – първия в света робот-сомелиерОказава се, че още през 2007 г. японска компания успява да създаде първия в света робот-сомелиер, който е наречен Winebot.

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Riverside Мускат Отонел 2013 Винарска изба "Манастира", Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Вила Mелник, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Крилце или кълка ( L'aile ou la cuisse 1976 ), Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, Бакхус организира първия уличен гурме фестивал в България - “StrEAT Fest”, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, Divino magazine - брой 6, Бутилките от вино в двора и градината, Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване, Над 47 000 посетители разгледаха мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Наградиха победителите от два световни конкурса: Concours Mondial и Spirits Selection 2017, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017, РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС 2014, Дом на виното в София, Terra Tangra Cuvee 2006, Cabernet Franc & Cebernet Sauvignon - Angel 2013 - Angelus Estate, Lenea Muscat 2015 - Domain Marsh, Откриха „Световното по вино“ в Пловдив 10 пъти повече български винопроизводители ще борят вина от цял свят, Какво всъщност е "натурално вино"?, Rose - Bratya Daskalovi 2015, Tragata 2013 - Cabernet Sauvignon - Sopot Winery, Divino magazine - Брой 4, Ден на виното на река Дунав, Търсете най-новото издание на DiVino Guide Българските вина!, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Серии, Как да се справим с безсънието, България не си пада особено по виното, показва изследване, 50 винарски изби в надпревара за приза „Златен ритон“, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, Легендите за чукането с чаши, Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове