Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване

Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване

СПОДЕЛИ

Една-две чаши вино на ден могат да са точно толкова ефективни, колкото лекарствата за предпазване на костите на възрастните жени от изтъняване.
Редовното пиене на вино в умерени количества след менопаузата помага за поддържане на здравината на костите, показва изследване на международен екип от учени.
Експерти от Международния научен форум за изследване на алкохола анализирали проучване на учени от университета в Орегон, според което, когато жените пият 19 грама алкохол на ден - около две малки чаши вино, загубата на стара кост, подобряваща баланса между стара и нова кост, намалява и здравината се поддържа. Но когато жените били помолени да спрат да пият, костният баланс се нарушавал.
"Умерените количества алкохол могат да са полезни за костите, но прекомерното пиене създава опасност от счупвания и увеличава риска от падания", предупреждава Сара Лейланд от Националното сдружение по остеопороза във Великобритания. Изглежда, че алкохолът лекува нарушаването на баланса между разрушаващата се стара кост и лошото производство на нова кост, което може да доведе до остеопороза при възрастните жени.
Остеопорозата често се нарича "тихата болест", защото няма симптоми преди счупването. Но когато човек счупи кост, опасността от счупване на друга рязко нараства.

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

VIA VERDE, Винен оптимизъм на Балканите, Розе Свети Илия 2009, Ура за сира!, Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, Тероар - еп.4, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!, Български тероари, Винобалканика 2015: резултатите, Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор, Кои са най-големите митове и истини за виното?, Оцетът на милиардера от Бенджамин Уолъс, Обзор на Августиада 2015, DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !, Бутилките от вино в двора и градината, Вили Гълъбова - интервю за winebg.info, Ден на виното и любовта 14 февруари, Sees Rose 2016 - Midalidare Estate, Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, Divino magazine - брой 6, Беса Валей, Защо виното се съхранява в бъчви?, AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, Bio Rose Bouquet & Mavrud 2015 - Edoardo Miroglio, Creative wine arts - част 1, Звукът на виното, БАТА АГРО - най-атрактивното събитие за агробизнес у нас, Зеленчуци на скара - с бяло или червено вино?, Изба Боровица, Фондю и вино, Винен оптимизъм на Балканите, КАК ДА ОХЛАДИТЕ ВИНО ЗА 20 МИНУТИ, Обстановката променя вкуса на виното

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове