Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване

Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване

СПОДЕЛИ

Една-две чаши вино на ден могат да са точно толкова ефективни, колкото лекарствата за предпазване на костите на възрастните жени от изтъняване.
Редовното пиене на вино в умерени количества след менопаузата помага за поддържане на здравината на костите, показва изследване на международен екип от учени.
Експерти от Международния научен форум за изследване на алкохола анализирали проучване на учени от университета в Орегон, според което, когато жените пият 19 грама алкохол на ден - около две малки чаши вино, загубата на стара кост, подобряваща баланса между стара и нова кост, намалява и здравината се поддържа. Но когато жените били помолени да спрат да пият, костният баланс се нарушавал.
"Умерените количества алкохол могат да са полезни за костите, но прекомерното пиене създава опасност от счупвания и увеличава риска от падания", предупреждава Сара Лейланд от Националното сдружение по остеопороза във Великобритания. Изглежда, че алкохолът лекува нарушаването на баланса между разрушаващата се стара кост и лошото производство на нова кост, което може да доведе до остеопороза при възрастните жени.
Остеопорозата често се нарича "тихата болест", защото няма симптоми преди счупването. Но когато човек счупи кост, опасността от счупване на друга рязко нараства.

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Остават броени дни до откриването на Балкански фестивал на ракията в София, В Израел ще пресъздадат виното на Исус, Ден на отворените врати Gourmet Publishing, DiVino определи най-добрите вина за 2014, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Alexandra Estate, 10 яки вица за виното, с които винаги може да кажете НАЗДРАВЕ!, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Винените курсове на Midalidare Rock in the wine valley, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, Chardonnay AplauZ Villa Melnik - 2013, 5 начина да подобрим вкуса на виното, София се превръща отново в столица на българското вино!, DiVino.Taste 2015 обзор !, Какво всъщност е "натурално вино"?, Craft Beer Taste събира микропивовари и вносители на крафт бири!, Rose 2014 - Santa Maria, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Пет грешни мита за българското вино, Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел, Майсторски клас с Алекс Гийсен, Giesen Wines, Златните ритони от „Винария 2016“ представи на специална дегустация сомелиер No 1 на България за 2012 година Вихрен Велков, Как да съхраняваме виното, Лятно предложение: две български вина от мискет!, Riverside Мускат Отонел 2013 Винарска изба "Манастира", Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste, Брой 8 на DiVino Magazine е вече тук !, Как да се лекуваме с вино, 11 романтични идеи за винен туризъм в България, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, Пет рецепти с червено вино

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове