Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Какво издава виното за характера на човека ?

Какво издава виното за характера на човека ?

СПОДЕЛИ"In Vino Veritas" (Във виното е истината) са си казали хората и ново изследване дава поредното доказателство за истинността на твърдението.

Пиещите червено вино са по-богати, по-образовани и по-щастливи от останалите хора, но любителите на бяло вино са по-практични, показва британско изследване.

То установило, че могат да се направят изводи за човека въз основа на любимата му напитка. Хората, които предпочитат чаша червено вино са амбициозни и предприемчиви, а предпочитащите бяло вино са по-спокойни и безгрижни. Любителите на розе са безспорните крале и кралици на социалните мрежи, посещаващи сайтове като Фейсбук много пъти всеки ден.

Пиещите червено вино е по-вероятно да са добре образовани, да са женени и да пият по-често от тези, които предпочитат бяло вино или розе. Любителите на бялото вино са домашари, които предпочитат ваканция в родината си и са доволни от позицията си в професионалната йерархия.

Говорител на списание "Френч Уайнс уит Стайл", което поръчало изследването, заяви: "Казват, че можеш да разбереш много за даден човек от любимата му напитка и изглежда, че това е вярно, когато говорим за вина. От изследването става ясно, че хората с определени черти на характера са привлечени от определени видове вина".

В изследването участвали 2000 души, които били подложени на цялостен анализ - от доходите до перспективите за кариера и чертите от характера. Над половината от пиещите червено вино имат висше образование и обичайно печелят между 40 000-45 000 паунда на година. И макар 81% от участниците да са щастливи от настоящата си работа, 65% продължават да има високи амбиции и искат да се издигнат в йерархията.

За сравнение, любителите на бялото вино печелят между 25 000 и 30 000 паунда на година, като едва 43% имат висше образование. Повечето от тях не са особено заинтересовани от професионален растеж, като две трети признават, че не са много амбициозни, предаде БГНЕС. 55% от почитателите на розето са напуснали училище на 18-годишна възраст и печелят средно около 30 000 паунда на година. Те са щастливи във връзка без брак и харесват социалните мрежи.

Освен че са най-богатият слой от обществото, пиещите червено вино е най-вероятно да са щастливо женени, а 86% казват, че са доволни от състоянието на връзката си. Пиещите бяло вино е по-малко вероятно да са женени, но 85% от необвързаните казват, че са щастливи от този статут.

За да опишат себе си, любителите на червеното вино използват предимно думи като уверен, спокоен, силен и интелигентен. Пиещите бяло вино обикновено казват, че са практични, стеснителни, спокойни и сдържани. Почитателите на розето се определят като шумни, топли и очарователни.

Любителите на червеното вино пият средно по четири чаши седмично, почитателите на бялото вино поглъщат по три чаши, а пиещите розе - само по две чаши на седмица.

Редактор: Десислава Симова

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

„Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Шест български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2017, Дъб и вино – неповторима комбинация, Препоръки за здраве с грозде и вино, Лятото и виното, Машина превръща водата във вино за три дни, РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, Pure Pink Rose 2016 - Domaine Boyar, Вино и стил - еп.7, AplauZ - Rose 2013 Villa Melnik, Домейн Менада, Цените на виното по света, Красотата на френското вино, За трети път „Августиада” в Стара Загора, И замириса на..., Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт, Вино и стил - еп.6, Готвачката на Химлер, Продукти на Вила Мелник: „Villa Melnik”, Приключения по пътя на виното, Кърмит Линч, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, Лятно предложение: две български розета от мавруд!, Вино и стил - еп.9, Как да разчетеш етикета на шампанското, Divino magazine - брой 1, Merul Rose 2015 - Rumelia Wine Cellar, Виното помага и на бъбреците, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Топ 5 на най-големите производители на вино в света, Розе от България и от Прованс, Как да разберем “Натуралните вина”, Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел, Приключения по пътя на виното, Кърмит Линч

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове