Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Какво издава виното за характера на човека ?

Какво издава виното за характера на човека ?

СПОДЕЛИ"In Vino Veritas" (Във виното е истината) са си казали хората и ново изследване дава поредното доказателство за истинността на твърдението.

Пиещите червено вино са по-богати, по-образовани и по-щастливи от останалите хора, но любителите на бяло вино са по-практични, показва британско изследване.

То установило, че могат да се направят изводи за човека въз основа на любимата му напитка. Хората, които предпочитат чаша червено вино са амбициозни и предприемчиви, а предпочитащите бяло вино са по-спокойни и безгрижни. Любителите на розе са безспорните крале и кралици на социалните мрежи, посещаващи сайтове като Фейсбук много пъти всеки ден.

Пиещите червено вино е по-вероятно да са добре образовани, да са женени и да пият по-често от тези, които предпочитат бяло вино или розе. Любителите на бялото вино са домашари, които предпочитат ваканция в родината си и са доволни от позицията си в професионалната йерархия.

Говорител на списание "Френч Уайнс уит Стайл", което поръчало изследването, заяви: "Казват, че можеш да разбереш много за даден човек от любимата му напитка и изглежда, че това е вярно, когато говорим за вина. От изследването става ясно, че хората с определени черти на характера са привлечени от определени видове вина".

В изследването участвали 2000 души, които били подложени на цялостен анализ - от доходите до перспективите за кариера и чертите от характера. Над половината от пиещите червено вино имат висше образование и обичайно печелят между 40 000-45 000 паунда на година. И макар 81% от участниците да са щастливи от настоящата си работа, 65% продължават да има високи амбиции и искат да се издигнат в йерархията.

За сравнение, любителите на бялото вино печелят между 25 000 и 30 000 паунда на година, като едва 43% имат висше образование. Повечето от тях не са особено заинтересовани от професионален растеж, като две трети признават, че не са много амбициозни, предаде БГНЕС. 55% от почитателите на розето са напуснали училище на 18-годишна възраст и печелят средно около 30 000 паунда на година. Те са щастливи във връзка без брак и харесват социалните мрежи.

Освен че са най-богатият слой от обществото, пиещите червено вино е най-вероятно да са щастливо женени, а 86% казват, че са доволни от състоянието на връзката си. Пиещите бяло вино е по-малко вероятно да са женени, но 85% от необвързаните казват, че са щастливи от този статут.

За да опишат себе си, любителите на червеното вино използват предимно думи като уверен, спокоен, силен и интелигентен. Пиещите бяло вино обикновено казват, че са практични, стеснителни, спокойни и сдържани. Почитателите на розето се определят като шумни, топли и очарователни.

Любителите на червеното вино пият средно по четири чаши седмично, почитателите на бялото вино поглъщат по три чаши, а пиещите розе - само по две чаши на седмица.

Редактор: Десислава Симова

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Продукти на VIA VERDE, Винарска изба “Манастира”, Колко и как да пием вино, Enigma Experience 2010 - Malkata Zvezda, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik, ARTISTIQUE 2013 - Домейн Менада, Български совиньон блан, реколта 2012, Мавруд 2008 "Винарска изба Брестовица", Виното - характеристика и особености, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, Галина Нифору ден преди Августиада 2015, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, Направете си сангрия, Cabernet Franc 2013 - Spiritus Sanctus, Защо да хапваме грозде, Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., Пет рецепти с червено вино, СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Телиш/Кастра Рубра, Red Cuvee 2015 - Four Friends, Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс, Synergy 2011 Charonnay & Viognier - Midalidare Estate, Продукти Spirits Sanctus - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира,, Винария 2012, Electo Selection Cabernet Sauvignon 2012 Вила Любимец, DiVino.Taste 2013 Програма, Винен оптимизъм на Балканите, Продукти на "Домейн Менада" серия Дамена, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Червено вино и бели зъби... Възможно ли е?!, VINOAR - Organic Aronia, Coravin- иновативна джаджа, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове