Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Какво издава виното за характера на човека ?

Какво издава виното за характера на човека ?

СПОДЕЛИ"In Vino Veritas" (Във виното е истината) са си казали хората и ново изследване дава поредното доказателство за истинността на твърдението.

Пиещите червено вино са по-богати, по-образовани и по-щастливи от останалите хора, но любителите на бяло вино са по-практични, показва британско изследване.

То установило, че могат да се направят изводи за човека въз основа на любимата му напитка. Хората, които предпочитат чаша червено вино са амбициозни и предприемчиви, а предпочитащите бяло вино са по-спокойни и безгрижни. Любителите на розе са безспорните крале и кралици на социалните мрежи, посещаващи сайтове като Фейсбук много пъти всеки ден.

Пиещите червено вино е по-вероятно да са добре образовани, да са женени и да пият по-често от тези, които предпочитат бяло вино или розе. Любителите на бялото вино са домашари, които предпочитат ваканция в родината си и са доволни от позицията си в професионалната йерархия.

Говорител на списание "Френч Уайнс уит Стайл", което поръчало изследването, заяви: "Казват, че можеш да разбереш много за даден човек от любимата му напитка и изглежда, че това е вярно, когато говорим за вина. От изследването става ясно, че хората с определени черти на характера са привлечени от определени видове вина".

В изследването участвали 2000 души, които били подложени на цялостен анализ - от доходите до перспективите за кариера и чертите от характера. Над половината от пиещите червено вино имат висше образование и обичайно печелят между 40 000-45 000 паунда на година. И макар 81% от участниците да са щастливи от настоящата си работа, 65% продължават да има високи амбиции и искат да се издигнат в йерархията.

За сравнение, любителите на бялото вино печелят между 25 000 и 30 000 паунда на година, като едва 43% имат висше образование. Повечето от тях не са особено заинтересовани от професионален растеж, като две трети признават, че не са много амбициозни, предаде БГНЕС. 55% от почитателите на розето са напуснали училище на 18-годишна възраст и печелят средно около 30 000 паунда на година. Те са щастливи във връзка без брак и харесват социалните мрежи.

Освен че са най-богатият слой от обществото, пиещите червено вино е най-вероятно да са щастливо женени, а 86% казват, че са доволни от състоянието на връзката си. Пиещите бяло вино е по-малко вероятно да са женени, но 85% от необвързаните казват, че са щастливи от този статут.

За да опишат себе си, любителите на червеното вино използват предимно думи като уверен, спокоен, силен и интелигентен. Пиещите бяло вино обикновено казват, че са практични, стеснителни, спокойни и сдържани. Почитателите на розето се определят като шумни, топли и очарователни.

Любителите на червеното вино пият средно по четири чаши седмично, почитателите на бялото вино поглъщат по три чаши, а пиещите розе - само по две чаши на седмица.

Редактор: Десислава Симова

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Три аржентински вина от малбек, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, Винените курсове на Midalidare Rock in the wine valley, Натюрморт за начинаещи дегустатори, Riverside - Mavrud & Cabernet Sauvignon 2013 - Manastira Winery, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, Alexandra Estate Rose Mourvedre & Grenache 2015, Сомелиер на годината 2018, Живко Енчев е победителя в Сомелиер на годината 2017, Domaine Bessa Valley с нова визуална идентичност, вдъхновена от Панагюрското съкровище, Айсвайн или "Ледено вино", Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, Варна е на второ място по консумация на вино след София, Винен уикенд 2013, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Вили Гълабова - за българското вино, културата на виното и домакинството на Пловдив през 2016 на CMB., Вино и красота на Августиада 2016, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, Новите вина на Spiritus Sanctus за 2017, Какво е Малолактичната ферментация ?, Винарска изба Марян, Изба Боровица, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Cabernet Sauvignon 2003 - Rousse Winery, Още едно вино създадено от музиканти, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, “Tирбушон” от бъдещето, Колко добре действа на тялото ви греяното вино, Alexandra Estate Rose Mourvedre & Grenache 2015, Better Half - Single Vineyard Zmeevo 2013, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов, Каталог на българското вино 2013

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове