Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Какво издава виното за характера на човека ?

Какво издава виното за характера на човека ?

СПОДЕЛИ"In Vino Veritas" (Във виното е истината) са си казали хората и ново изследване дава поредното доказателство за истинността на твърдението.

Пиещите червено вино са по-богати, по-образовани и по-щастливи от останалите хора, но любителите на бяло вино са по-практични, показва британско изследване.

То установило, че могат да се направят изводи за човека въз основа на любимата му напитка. Хората, които предпочитат чаша червено вино са амбициозни и предприемчиви, а предпочитащите бяло вино са по-спокойни и безгрижни. Любителите на розе са безспорните крале и кралици на социалните мрежи, посещаващи сайтове като Фейсбук много пъти всеки ден.

Пиещите червено вино е по-вероятно да са добре образовани, да са женени и да пият по-често от тези, които предпочитат бяло вино или розе. Любителите на бялото вино са домашари, които предпочитат ваканция в родината си и са доволни от позицията си в професионалната йерархия.

Говорител на списание "Френч Уайнс уит Стайл", което поръчало изследването, заяви: "Казват, че можеш да разбереш много за даден човек от любимата му напитка и изглежда, че това е вярно, когато говорим за вина. От изследването става ясно, че хората с определени черти на характера са привлечени от определени видове вина".

В изследването участвали 2000 души, които били подложени на цялостен анализ - от доходите до перспективите за кариера и чертите от характера. Над половината от пиещите червено вино имат висше образование и обичайно печелят между 40 000-45 000 паунда на година. И макар 81% от участниците да са щастливи от настоящата си работа, 65% продължават да има високи амбиции и искат да се издигнат в йерархията.

За сравнение, любителите на бялото вино печелят между 25 000 и 30 000 паунда на година, като едва 43% имат висше образование. Повечето от тях не са особено заинтересовани от професионален растеж, като две трети признават, че не са много амбициозни, предаде БГНЕС. 55% от почитателите на розето са напуснали училище на 18-годишна възраст и печелят средно около 30 000 паунда на година. Те са щастливи във връзка без брак и харесват социалните мрежи.

Освен че са най-богатият слой от обществото, пиещите червено вино е най-вероятно да са щастливо женени, а 86% казват, че са доволни от състоянието на връзката си. Пиещите бяло вино е по-малко вероятно да са женени, но 85% от необвързаните казват, че са щастливи от този статут.

За да опишат себе си, любителите на червеното вино използват предимно думи като уверен, спокоен, силен и интелигентен. Пиещите бяло вино обикновено казват, че са практични, стеснителни, спокойни и сдържани. Почитателите на розето се определят като шумни, топли и очарователни.

Любителите на червеното вино пият средно по четири чаши седмично, почитателите на бялото вино поглъщат по три чаши, а пиещите розе - само по две чаши на седмица.

Редактор: Десислава Симова

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Най-скъпо продадените вина в света, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни стартира с рекорд, Остават броени дни до откриването на Балкански фестивал на ракията в София, Винени фестивали и изложения, LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, Световни топ експерти ще оценяват вината по време на Балканския винен конкурс и фестивал, Kera Tamara Chardonnay 2015 - Maryan Winery, „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, 50 винарски изби в надпревара за приза „Златен ритон“, Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, Експериментът - майка на виненото разнообразие, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles, Участници - Сомелиер на годината 2017, Как виното научи Пирло на футбол, Debut Red 2014 - Via Verde, Фалира доставчик на вино за милиардери, Spancha Melnik 55 Rupel Winery 2016, Пътят към по-добро здраве – чаша червено вино, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, 37 отличени вина от България на Concours Mondial de Bruxelles, 5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат, Разпознавате ли хубавото вино, Виното вече има свой дом в Бургас, Melnik 55 - Logodaj Winery 2015, Розе - Малката Звезда 2012, Винен уикенд 2013, Фондю и вино, Винарски изби се превръщат в туристически атракции, Merlot & Syrah Reserve 2014 - Four Friends, Viognier 2014 - Spiritus Sanctus, Gorchivka Rose Gabernet & Merlot 2013, Защо да изберем българското вино ?, Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове