Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Виното помага и на бъбреците

Виното помага и на бъбреците

СПОДЕЛИПериодично се появяват новини за полезните свойства на виното и неговото приложение в умерени количества като лекарство. След доказано благотворното въздействие на божествената напитка върху сърдечно съдовите заболявания и борбата с вредните радикали в организма, дойде и новината, че умерената му консумация снижава риска от формирането на камъни в бъбреците. Това твърдят изследванията на два медицински екипа от университетските болници съответно в Бостън и Рим.

Лекарите отдавна препоръчват на пациентите си, които страдат от камъни в бъбреците, да консумират много течности, но според последните изследвания не всички течности са с еднакви свойства. Споменатите изследователски екипи са открили, че пациенти, които редовно консумират умерени количества вино, по-рядко имат проблеми с камъни в бъбреците, докато онези, които предпочитат подсладени със захар напитки точно обратното - по-често страдат от бъбречни заболявания. Изследането, публикувано в списание Clinical Journal на Американското дружество по нефрология, се базира на данните от 200 000 пациенти, които в продължение на осем години са декларирали своите навици и предпочитания по отношения на консумираните напитки. Други напитки, които също се смятат с понижен риск са бирата, кафето, чаят и портокаловият сок.

Източник: Wine Spectator

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery, ПРИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС СТАРТИРА 23-ТО ИЗДАНИЕ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО, Истинското вино - бариера пред рака!, Продадоха имението на Робин Уилямс за 18.1 млн. долара, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, 5 начина да подобрим вкуса на виното, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Какво е Малолактичната ферментация ?, Каталог на българското вино 2013, Младото вино отново на Дефиле в Пловдив, Виното като ритуал и религия, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, Пет рецепти с червено вино, Канадец прави вино от домати, Дрождите влияят много върху аромата на виното, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Най-нелепите въпроси за виното, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Продукти на Винарна Свищов, Брад Пит показа лозята си във Франция, Young § Crazy 2014 - Вила Мелник, Американците пият повече италианско вино от самите италианци, 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Машина превръща водата във вино за три дни, Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов, И бялото вино е полезно за сърцето?, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Международни дегустации „Наградени вина и високоалкохолни напитки“ Винария 2015, DiVino.Taste 2016 поставя акцент върху регионалния характер на вината, Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове