Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Виното помага и на бъбреците

Виното помага и на бъбреците

СПОДЕЛИПериодично се появяват новини за полезните свойства на виното и неговото приложение в умерени количества като лекарство. След доказано благотворното въздействие на божествената напитка върху сърдечно съдовите заболявания и борбата с вредните радикали в организма, дойде и новината, че умерената му консумация снижава риска от формирането на камъни в бъбреците. Това твърдят изследванията на два медицински екипа от университетските болници съответно в Бостън и Рим.

Лекарите отдавна препоръчват на пациентите си, които страдат от камъни в бъбреците, да консумират много течности, но според последните изследвания не всички течности са с еднакви свойства. Споменатите изследователски екипи са открили, че пациенти, които редовно консумират умерени количества вино, по-рядко имат проблеми с камъни в бъбреците, докато онези, които предпочитат подсладени със захар напитки точно обратното - по-често страдат от бъбречни заболявания. Изследането, публикувано в списание Clinical Journal на Американското дружество по нефрология, се базира на данните от 200 000 пациенти, които в продължение на осем години са декларирали своите навици и предпочитания по отношения на консумираните напитки. Други напитки, които също се смятат с понижен риск са бирата, кафето, чаят и портокаловият сок.

Източник: Wine Spectator

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Мегафорумът за агробизнес, вино и храни стартира с рекорд, Винен оптимизъм на Балканите, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !, Новата тенденция вина с нискоалкохолно съдържание, Винарска изба Брестовица, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, Four Friends Chardonnay 2013, Обстановката променя вкуса на виното, Винен оптимизъм на Балканите, Vestibule Wine Ambassador, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, Австрия в бяло, Най-скъпо продадените вина в света, Международен панаир Пловдив ще е център на Световния винен конкурс, Приключения по пътя на виното, Кърмит Линч, Чаши за вино, Винарска изба "Ямантиев", Craft Beer Taste събира микропивовари и вносители на крафт бири!, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Rose - Bratya Daskalovi 2015, Винобалканика 2015: резултатите, Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, Aplauz - Мелник 55 Резерва 2011 Вила Мелник, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, Италианският списък, DiVino.Taste представя: какво ни очаква през новия европейски програмен период, Лятно предложение: две български вина от мискет!, КАК ДА ОХЛАДИТЕ ВИНО ЗА 20 МИНУТИ, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Грузинци правят вино в глинени съдове, заровени в земята, И бялото вино е полезно за сърцето?, На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове