Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Винарски изби » Винарска изба "Ямантиев"

Винарска изба "Ямантиев"

СПОДЕЛИ



Кратка история за семейството Ямантиеви


Слезли от Дряновския балкан през 18 век и установили се в град Габрово, те са част от бурното му индустриално развитие през 19-тото столетие.
Представителството на шивашките машини „Сингер” е заниманието на прадядо Васил. Неговият син арх. Нено Ямантиев е моят дядо и аз съм безкрайно горд с редица негови архитектурни постижения. Някои от тях са участието му в сградата на ООН в Женева, с което за първи път чужденец печели годишната архитектурна награда (1932г.) на Италия. Младият студент в Рим поставя надгробна мозайка на гроба на св. Кирил, паметна плоча на Славейков на езерото Комо и проектира множество сгради в Италия.
В Женева среща и баба Яна и така се сродяват предприемачеството и поезия. Неин баща е писателят-поет Борина.Следва Христо Ямантиев-моят баща.

Философия




Започнахме в бурно и противоречиво време за България, а се оказа, че коренът е по-дълбок отколкото предполагахме. Ето защо когато се връщаме назад виждаме, че философията на нашата работа все още я създаваме. Най-важното в нея е свързването на вековната традиция със създаването, поучаването от собствените грешки и гордостта от постигнатото. Тези принципи ни водят всеки ден, определят поведението и маркират развитието ни. Грижата за лозята - тя е приоритет на г-н Юлиян Ямантиев. Младите лозови насаждения са създадени след оценката, че е необходима корекция в сортовият състав на лозята, промяна в тероарат и необходимост от спазване на световните тенденции в лозарството И винопроизводството. Така в Ивайловград се появиха немислимите и провокативни лозови насаждения от сортовете: Syrah, Pinot Noir, Chardonnay, Traminer, Vionie, Alicante bushe и Muskato Bianco. С традиционните Мерло и Каберне Сoвиньон, палитрата е пълна и заразяваща и най-претенциозните ценители.

Издигнахме младите лозички, наричани от г-н Ямантиев “Младите войници”, на надморска височина до 400 м. И ги разположихме върху здравата основа на мраморната земя. Така се стигна до вината от серия Marble Land (Мраморна земя) И предшествениците им резерви Stone Lake (каменното езеро). За да стигнем до идеалният плод за нашите вина, лозарите не спират работа през цялата година. Всяка лозичка, всеки наш “вестник” трябва да получи необходимото “възпитание” и “подготовка", за да даде най-доброто от себе си”. Грижите за лозите са подобни на грижите за всяко човешко същество и ние вярваме, че чрез вината, ние реализираме частица от вселенския план на Върховния творец.



Душата за работата на г-жа Ивана Ямантиева е талант. Това е човекът, които влага своя талант, любов и дух във виното. Тя отглежда... и точно това е определението – отглежда виното. Тя провежда и контролира новото раждане, помага му през всеки етап от неговото развитие. Коригира буйният му и непостоянен характер след раждането. Внимателно го наблюдава и повежда необходимите практики при симптоми на болест. Спомага и възпитава младото вино, води към неговото предназначение и реализация. И най- накрая му дава частицата от огромната си любов към заобикалящият я свят. Частицата, която го подкрепя и блясва в чашите Ви на празник и в делник. Във всеки един радостен, тържествен или тъжен момент отпивайки от вината на г-жа Ивана Ямантиева ще бъдете стоплени и обичани.

Така бе родена серията Вила Армира - дом на хората от векове, съхранил радостта, смехът, тъгата И болката на отминали поколения, разказващ за великолепие и талантливи майстори.

Бъдещо е в ръцете на младата Елена Ямантиева - тук философията ще намери своя продължител. Засега ценно е мениджърското образование получено в далечна Швейцaрия и дали децата ще превърнат България в Швейцaрия на Балканите - времето ще покаже.

Вина



Към селекцията



Към серии вина


Бели вина


Червени вина


Фото и Видео галерия
















Контакти


гр. Ивайловград ул. Капитан Петко Войвода 18
факс: +359 32 652026
гр. Пловдив ул. Райко Даскалов 72
тел: +359 32 652028
e-mail: vinivel@dir.bg

Повече информация за Винарска изба "Ямантиев" и
Facebook

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 50% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 50% [1 Гласувал]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Продукти на Винарска изба Марян, Десертни бели сортове, Merlot & Syrah Резерва 2013 Four Friends, Виното – без вода, захар и с ограничено количество серен диоксид, Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016, 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, MOTIF merlot 2014 - Via Verde, Фалира доставчик на вино за милиардери, Bergule Melnik 55 реколта 2011, Наградиха победителите от „Световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, 3 стила шардоне и как да ги откриете, 24-членно жури ще оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2017, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, Пътят към по-добро здраве – чаша червено вино, Aureos Rose Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Todoroff Boutigue Rainbow Silver 2013, Продукти на Винарска изба Марян, Топ 5 на най-големите производители на вино в света, “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме, Gorchivka - Cabernet Sauvignon 2011 - Винарна Свищов, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, Тероар - еп.2, Bergule Viognier 2012 - Villa Melnik, Втори фестивал "Хляб и Вино" 2015 - Стара Загора, Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото!, Вино и стил - еп.3, Винарска изба “Манастира”, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, Излезе новото издание на „Дегустацията, или как да опознаем виното“, AplauZ - Merlot 2012 Villa Melnik, Американска рок легенда – фен на българското вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове