Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Видео Вино » Пандизчии правят бяло вино

Пандизчии правят бяло вино

СПОДЕЛИ

Трудовата терапия намалява броя на рецидивистите
Обитателите на затвора остров Горгона в Италия се прославиха в цялата страна с произвежданите от тях бяло вино и моцарела.

Преди години управата на затвора, който се намира насред Лигурско море (част от Средиземно море), решава да превърне изоставените лозя в тренировъчна база за престъпници, където те да се научат на трудови навици и да скъсат с бандитския си начин на живот.

На острова има всякакви престъпници, някои излежават присъда за въоръжен грабеж, други за убийство. Браян е един от новите винопроизводители в процес на обучение. 30-годишният мъж от Тревизо казва, че Горгона му е дал нова посока. След показано добро поведение той е прехвърлен на острова от претъпкан затвор на север.

Горгона е последният остров затвор в Италия. В него се предлагат обучителни програми за производство на моцарела или работа в строителството и селското стопанство. Това е уникален пример за превъзпитание чрез труд.

Италия определено има нужда от подобни програми. Местната съдебна система се бори с многото арести и бързи дела. Според статистиката 80% от всички лишени от свобода, които не работят по време на престоя си в затвора, се връщат зад решетките след време. В места като Горгона обаче честотата на рецидивите е намаляла с 20%.

Източник:news7.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 67% [2 Гласували]
Много добър Много добър 33% [1 Гласувал]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Топ 10 на джаджите за любители на вино, Винарска изба Four Friends, Рапърът Джей Зи си купи елитна марка шампанско, Riverside Chardonnay 2015 -Manastira Winery, Фалира доставчик на вино за милиардери, Пет рецепти с червено вино, Виното като ритуал и религия, Alexandra Estate - Merlot 2013, Защо да хапваме грозде, Винен уикенд 2013, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, Пластмасовите бутилки – предимства и недостатъци, 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, Gorchivka - Cabernet Sauvignon 2011 - Винарна Свищов, Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино, Приятели и посланици на българското виното в Лондон, Rose - Bratya Daskalovi 2015, Вино и стил - еп.1, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, Новите лица на ризлинг, Седемте най-често допускани грешки при избора на вино, Вили Гълъбова - интервю за winebg.info, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Кой ще сади лозя с евросубсидии, „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, Телиш/Кастра Рубра, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, 16 класически шардонета от Шабли, Излезе брой 9 на DiVino Magazine!, Излезе брой 7 на DiVino Magazine!, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА гр. Варна 2015, AplauZ - Rose 2013 Villa Melnik

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове