Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Видео Вино » Пандизчии правят бяло вино

Пандизчии правят бяло вино

СПОДЕЛИ





Трудовата терапия намалява броя на рецидивистите
Обитателите на затвора остров Горгона в Италия се прославиха в цялата страна с произвежданите от тях бяло вино и моцарела.

Преди години управата на затвора, който се намира насред Лигурско море (част от Средиземно море), решава да превърне изоставените лозя в тренировъчна база за престъпници, където те да се научат на трудови навици и да скъсат с бандитския си начин на живот.

На острова има всякакви престъпници, някои излежават присъда за въоръжен грабеж, други за убийство. Браян е един от новите винопроизводители в процес на обучение. 30-годишният мъж от Тревизо казва, че Горгона му е дал нова посока. След показано добро поведение той е прехвърлен на острова от претъпкан затвор на север.

Горгона е последният остров затвор в Италия. В него се предлагат обучителни програми за производство на моцарела или работа в строителството и селското стопанство. Това е уникален пример за превъзпитание чрез труд.

Италия определено има нужда от подобни програми. Местната съдебна система се бори с многото арести и бързи дела. Според статистиката 80% от всички лишени от свобода, които не работят по време на престоя си в затвора, се връщат зад решетките след време. В места като Горгона обаче честотата на рецидивите е намаляла с 20%.

Източник:news7.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Музеят на виното, Храни за вино и вино за храната, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" марки, New Bloom Winery - Rose 2016, За трети път „Августиада” в Стара Загора, Спиро Стоянов - без всякакви компромиси, AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, Rose - Bratya Daskalovi 2015, Bergule Melnik 55 реколта 2011, Кога отлежалото вино е по-хубаво?, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, Коркът остава във виното, “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме, Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“, НОВА КАТЕГОРИЯ ЗА СТАРИ ВИНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, Divino magazine - брой 2, Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017, Angel's Share Syrah 2016 - Midalidare Estate, Essence Chardonnay Barrique 2014 - Malkata Zvezda Winery, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Riverside 2015 - Manastira Winery, Gulbanis Wine - Syrah 2011, Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното, Гръцката изба Сигалас от остров Санторини грабна Гранд Трофея на петото юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс ( BIWC ) 2016, Канадец прави вино от домати, Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Как да се лекуваме с вино, Syrah 2013 - Gulbanis Wine, Terra Tangra Cuvee 2006

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове