Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Видео Вино » Пандизчии правят бяло вино

Пандизчии правят бяло вино

СПОДЕЛИ

Трудовата терапия намалява броя на рецидивистите
Обитателите на затвора остров Горгона в Италия се прославиха в цялата страна с произвежданите от тях бяло вино и моцарела.

Преди години управата на затвора, който се намира насред Лигурско море (част от Средиземно море), решава да превърне изоставените лозя в тренировъчна база за престъпници, където те да се научат на трудови навици и да скъсат с бандитския си начин на живот.

На острова има всякакви престъпници, някои излежават присъда за въоръжен грабеж, други за убийство. Браян е един от новите винопроизводители в процес на обучение. 30-годишният мъж от Тревизо казва, че Горгона му е дал нова посока. След показано добро поведение той е прехвърлен на острова от претъпкан затвор на север.

Горгона е последният остров затвор в Италия. В него се предлагат обучителни програми за производство на моцарела или работа в строителството и селското стопанство. Това е уникален пример за превъзпитание чрез труд.

Италия определено има нужда от подобни програми. Местната съдебна система се бори с многото арести и бързи дела. Според статистиката 80% от всички лишени от свобода, които не работят по време на престоя си в затвора, се връщат зад решетките след време. В места като Горгона обаче честотата на рецидивите е намаляла с 20%.

Източник:news7.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 67% [2 Гласували]
Много добър Много добър 33% [1 Гласувал]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

„Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, 6-ото издание на DiVino.Taste приключи, но приятните спомени остават задълго, Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Divino.Taste 2015 отива далеч отвъд винената тема, Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, Топ 10 винени барове в Париж !, Шестия Балкански винен конкурс и фестивал 2017 стартира с много силна програма, Защо французите получават рядко инфаркт?, Български тероари, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Произходът има значение, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!, Още едно вино създадено от музиканти, Продадоха имението на Робин Уилямс за 18.1 млн. долара, Виното помага и на бъбреците, Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., Вила Юстина, Slow Food гостува на DiVino.Taste, Пино Гриджо - с много лица, 6-ото издание на DiVino.Taste приключи, но приятните спомени остават задълго, Melnik 55 - 2016 - Orbelia Winery, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 - Майсторски клас на тема "Совиньон блан", Version - Plaisir Divin Cabernet Franc 2012 Винпром Асеновград, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, Divino magazine - Брой 4, Продукти на Винарска изба Марян, A Good Year Cuvee 2014 - Medi Valley, Шестия Балкански винен конкурс и фестивал 2017 стартира с много силна програма, WINEPROFILE 2017 - Фестивал на Виното, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове