Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » Айсвайн или "Ледено вино"

Айсвайн или "Ледено вино"

СПОДЕЛИАйсвайн (Icewine) е немско изобретение. Тези сладки десертни вина се произвеждат от грозде, което е замръзнало на лозата и е генерирало дебела златиста течност с високо концентрирани естествени захари и аромати. Получените вина са с изключителни качества и в зависимост от сорта с фини букети от праскови, кайсии, тропически плодове, мед, карамел, клен и ядки. Традиционната база за Айсвайн са Видал (Vidal) и Ризлинг (Riesling), но гамата от сортовете за производство непрекъснато се разширява, заедно с обхвата на предлаганите продукти.

Айсвайн напоследък намира все повече прием на международните пазари. Производството му е скъпо, респ. и неговата цена е висока, тъй като изисква голяма доза търпение и склонност към поемане на риск от страна на винарните.

Едни от най-добрите сладки десертни вина в света са канадските „ледени вина“, особено известни с богатите си вкусове и ненадмината си гладкост. Най-големите пазари за този тип вина са Китай, САЩ, Южна Корея, Хонг Конг, Сингапур, Обединеното кралство, Япония, Тайван, Обединените арабски емирства и Малайзия.

На нашия пазар, макар и доста трудно може да намерите от този тип вина.

Вlack forest cake или черен шоколадов блат със сметана и череши. Този сладкиш е доста разпространен и лесно разпознаваем.

Източник: vinum.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [3 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Аншоа, розмарин и вино – тайната на вечния живот?, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Как да съхраним своето вино?, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни стартира с рекорд, Красимир Коев: Цената на виното няма да се увеличи заради дъждовете, Как да се ориентираме на винения пазар, Винотерапия за красота, Августиада 2016 награди, Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс, Тероар - еп.2, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, Deja Vu 2015 - Minkov Brothers, Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!, Sauvignon Blanc Barrel Fermented 2015 - Maryan Winery, Вино и стил - еп.1, Защо точно шардоне?, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, Бутикова винарска изба Spiritus Sanctus, СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР, София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015, София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015, Виното сваля килограми и освобождава от стреса, Винотерапия за красота, Ден на виното и любовта 14 февруари, Мавруд 2008 "Винарска изба Брестовица", Защо французите получават рядко инфаркт?, НОВА КАТЕГОРИЯ ЗА СТАРИ ВИНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015, Виното и звездите, Винобалканика 2015: резултатите, Тероар - еп.3, Брой 13 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Debut Red 2014 - Via Verde, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове