Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Винарски изби » Винарска изба Брестовица

Винарска изба Брестовица

СПОДЕЛИ


ЗА НАС

Винарска изба БРЕСТОВИЦА е разположенa на 17 км югозападно от Пловдив в плодородната Тракийска низина, земя прочутa през своята хилядолетна история с производството на божествената напитка.
Построена е в края на 30 `те години на миналия век. Представлява класически образец на френска “надземна изба” с общ капацитет от 4 000 000 литра, изградена по проект на френски инженери.
Избата преработва превъзходно ръчно брано грозде, което ферментира по класическата технология за висококачествени вина.
Стриктна хигиена и контрол се съблюдават на всеки етап от производството, за да се запази аромата на истински зрели горски плодове, типични за региона.КОНТАКТИ

ЛВК "ВИНАРСКА ИЗБА БРЕСТОВИЦА"
с. Брестовица;Пловдив;4224;България
email: office@brestovitsawinery.eu
тел: 03142 2223
тел/факс: 3142 2144
Mobile: +359 887 911194
http://www.brestovitsawinery.eu

Избата предлага следния асортимент от висококачествени вина :Колекция Мерло 2003
Произведено от специално подбрано грозде през изключителната 2003 година.
След формирането на виното най-добрите партиди отлежават 24 месеца в дъбови бурета тип “барик”.

Колекция Каберне совиньон 2003
Вино от специално подбрано грозде през изключително добрата за бранша реколта 2003. След формирането на виното най-добрите партиди отлежават 24 месеца в дъбови бурета тип “барик”.

ЕРИГОН Каберне & Мерло 2008
Гранатово-червен цвят. Комплексен нос с нюанси на ванилия и подправки. Добре балансиран вкус. Дълъг послевкус доминиран от сухи плодове.

ЕРИГОН Мерло & Рубин 2008
Рубинен цвят с меки керемидени оттенъци. Комплексен нос с нюанси на черен плод и ванилия. Стегната структура, отличен баланс на меки танини. Дълъг и богат послевкус.

ЕРИГОН Рубин 2011
Вълнуващо вино с интензивен тъмнорубинен цвят с лилави оттенъци. Уникален нос с плодов характер, с нюанси на боровинки и зрели червени плодове. Хармония от невероятен вкус с меко и гладко усещане. Виното оставя дълъг, впечатляващ послевкус. Съчетава се прекрасно с червени меса,
агнешко и дивеч.

МАКСИМИНУС ТРАКС Кабернет & Рубин 2006
Интензивен гранатово-червен цвят с керемидени оттенъци. Богат, комплексен аромат с нюанси на черни плодове , стафиди и ядки. Вкусът е хармоничен и добре балансиран. Дълъг финал с впечатляващ послевкус.

MАКСИМИМУС ТРАКС Мерло 2008
Отличава се с интензивен рубинено-червен цвят, с развитие на керемидени оттенъци. Добре изявен аромат на червени плодове. Меките танини придават финес и елегантност. Вкусът е плътен и хармоничен с впечатляващ финал.

MАКСИМИМУС ТРАКС Мавруд 2008
Гранатово-червен цвят с керемидени оттенъци. Комплексен нос с нюанси на ядки и карамел. Вкусът е с дълго въздействие и приятен финал.

БРЕСТОВИЦА Мавруд 2010
Наситен рубинен цвят. Хармонично плътно вино с характерна композиция от аромати на сладки червени и черни плодове. Има характерен запомнящ се послевкус.

БРЕСТОВИЦА Рубин 2009
Приятен рубинен цвят. Аромат на червени горски плодове. Приятна тръпчивост на вкус, характерна за сорта Рубин. Запомнящ се послевкус.

БРЕСТОВИЦА Каберне Совиньон 2010
Красив гранатов цвят. В аромата доминират нюанси на червени плодове и карамел. Хармоничен вкус с меки танини. Послевкусът е с приятна сочност и пълнота.

БРЕСТОВИЦА Мерло 2010
Запазен червен цвят. Ароматът е с нюанси на череша и ванилия. Вкусът е с добра структура и мекота. Сочен и приятен завършек.

Рубин 2010
Прекрасно вино. Интензивен тъмночервен цвят с лилави оттенъци. Притежава характерен за Рубина букет от червени плодове и цветисти нюанси. Плътно тяло и добра структура, меко и хармонично, с дълъг, впечатляващ послевкус.

Памид 2012
Памидът е сорт грозде, който се отглежда по българските земи още от времето на траките. Той проявява най-добрите си качества като младо вино. Живее само 4-5 месеца, но притежава изключителна свежест и блести с искрящ светло-рубинен цвят.
Младото вино от Памид е българският аналог на вината тип “Божоле”.
То има ефирно и хармонично тяло с фин плодов аромат.ЕРИГОН Шардоне 2011
Вино с искрящ светлозлатист цвят. Комплексен аромат с нотки на тропически плодове и цветисти нюанси, умело вплетени с ванилия и тонове от дъбови бъчви. Атрактивен вкус с приятна свежест. Дълъг и запомнящ се послевкус.

БРЕСТОВИЦА Совиньон блан & Шардоне 2011
Вълнуващо вино със светло-златист цвят със зеленикави оттенъци. Комплексен аромат с нотки на тропически плодове и билки. Атрактивен вкус с приятна свежест. Дълъг и запомнящ се послевкус.
ЕРИГОН Розе Рубин 2011
Изумително вино, което впечатлява с модерен стил, финес и хармония.
Характеризира се с атрактивен аромат на цветя и цитрусови нюанси. Вкусът е елегантен и свеж.
Повече информация на официалната страница на Винарска изба Брестовица или на Facebook

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Gulbanis Wine - Syrah 2011, Better Half - Single Vineyard Zmeevo 2013, Брой 8 на DiVino Magazine е вече тук !, За пръв път в България бе представен Маутай, китайската национална напитка, Melnik 55 - Libera Estate 2015, 4 Friends Cuvee Todoroff 2016, Музеят на виното, Фурор на био продуктите на „Вкусове от Италия 2018“, "Платинум Брандс" стъпи на българския пазар с вина на 12 изби от цял свят, MH WINE SELECTION, Маутай байджо – китайска наслада с изискан вкус, Blanc Cuvee 2012 Villa Yustina / Вила Юстина, Мидалидаре Естейт, Дървена бутилка пресъздава отлежаването в барик, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2011 Вила мелник, Въведение в сомелиерството с Йордан Кирилчев и Благой Кузмански, Вино и стил - еп.3, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, Продукти Spirits Sanctus - Sensus, Sensus ver. 2, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, София се превръща отново в столица на българското вино!, ПОСЕТЕТЕ V-ТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015, Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, Вила Мелник, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, Винарска изба Брестовица, Enigma Syrah 2014 - Malkata Zvezda, Какво да направим с неизпитото вино?, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, VIA VERDE, Стойчо Стойчев - Продължавам да работя във винена посока..., Gramatik Ekzarh 2015 - Rupel Winery, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове