Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Винарски изби » Винарска изба Брестовица

Винарска изба Брестовица

СПОДЕЛИ


ЗА НАС

Винарска изба БРЕСТОВИЦА е разположенa на 17 км югозападно от Пловдив в плодородната Тракийска низина, земя прочутa през своята хилядолетна история с производството на божествената напитка.
Построена е в края на 30 `те години на миналия век. Представлява класически образец на френска “надземна изба” с общ капацитет от 4 000 000 литра, изградена по проект на френски инженери.
Избата преработва превъзходно ръчно брано грозде, което ферментира по класическата технология за висококачествени вина.
Стриктна хигиена и контрол се съблюдават на всеки етап от производството, за да се запази аромата на истински зрели горски плодове, типични за региона.КОНТАКТИ

ЛВК "ВИНАРСКА ИЗБА БРЕСТОВИЦА"
с. Брестовица;Пловдив;4224;България
email: office@brestovitsawinery.eu
тел: 03142 2223
тел/факс: 3142 2144
Mobile: +359 887 911194
http://www.brestovitsawinery.eu

Избата предлага следния асортимент от висококачествени вина :Колекция Мерло 2003
Произведено от специално подбрано грозде през изключителната 2003 година.
След формирането на виното най-добрите партиди отлежават 24 месеца в дъбови бурета тип “барик”.

Колекция Каберне совиньон 2003
Вино от специално подбрано грозде през изключително добрата за бранша реколта 2003. След формирането на виното най-добрите партиди отлежават 24 месеца в дъбови бурета тип “барик”.

ЕРИГОН Каберне & Мерло 2008
Гранатово-червен цвят. Комплексен нос с нюанси на ванилия и подправки. Добре балансиран вкус. Дълъг послевкус доминиран от сухи плодове.

ЕРИГОН Мерло & Рубин 2008
Рубинен цвят с меки керемидени оттенъци. Комплексен нос с нюанси на черен плод и ванилия. Стегната структура, отличен баланс на меки танини. Дълъг и богат послевкус.

ЕРИГОН Рубин 2011
Вълнуващо вино с интензивен тъмнорубинен цвят с лилави оттенъци. Уникален нос с плодов характер, с нюанси на боровинки и зрели червени плодове. Хармония от невероятен вкус с меко и гладко усещане. Виното оставя дълъг, впечатляващ послевкус. Съчетава се прекрасно с червени меса,
агнешко и дивеч.

МАКСИМИНУС ТРАКС Кабернет & Рубин 2006
Интензивен гранатово-червен цвят с керемидени оттенъци. Богат, комплексен аромат с нюанси на черни плодове , стафиди и ядки. Вкусът е хармоничен и добре балансиран. Дълъг финал с впечатляващ послевкус.

MАКСИМИМУС ТРАКС Мерло 2008
Отличава се с интензивен рубинено-червен цвят, с развитие на керемидени оттенъци. Добре изявен аромат на червени плодове. Меките танини придават финес и елегантност. Вкусът е плътен и хармоничен с впечатляващ финал.

MАКСИМИМУС ТРАКС Мавруд 2008
Гранатово-червен цвят с керемидени оттенъци. Комплексен нос с нюанси на ядки и карамел. Вкусът е с дълго въздействие и приятен финал.

БРЕСТОВИЦА Мавруд 2010
Наситен рубинен цвят. Хармонично плътно вино с характерна композиция от аромати на сладки червени и черни плодове. Има характерен запомнящ се послевкус.

БРЕСТОВИЦА Рубин 2009
Приятен рубинен цвят. Аромат на червени горски плодове. Приятна тръпчивост на вкус, характерна за сорта Рубин. Запомнящ се послевкус.

БРЕСТОВИЦА Каберне Совиньон 2010
Красив гранатов цвят. В аромата доминират нюанси на червени плодове и карамел. Хармоничен вкус с меки танини. Послевкусът е с приятна сочност и пълнота.

БРЕСТОВИЦА Мерло 2010
Запазен червен цвят. Ароматът е с нюанси на череша и ванилия. Вкусът е с добра структура и мекота. Сочен и приятен завършек.

Рубин 2010
Прекрасно вино. Интензивен тъмночервен цвят с лилави оттенъци. Притежава характерен за Рубина букет от червени плодове и цветисти нюанси. Плътно тяло и добра структура, меко и хармонично, с дълъг, впечатляващ послевкус.

Памид 2012
Памидът е сорт грозде, който се отглежда по българските земи още от времето на траките. Той проявява най-добрите си качества като младо вино. Живее само 4-5 месеца, но притежава изключителна свежест и блести с искрящ светло-рубинен цвят.
Младото вино от Памид е българският аналог на вината тип “Божоле”.
То има ефирно и хармонично тяло с фин плодов аромат.ЕРИГОН Шардоне 2011
Вино с искрящ светлозлатист цвят. Комплексен аромат с нотки на тропически плодове и цветисти нюанси, умело вплетени с ванилия и тонове от дъбови бъчви. Атрактивен вкус с приятна свежест. Дълъг и запомнящ се послевкус.

БРЕСТОВИЦА Совиньон блан & Шардоне 2011
Вълнуващо вино със светло-златист цвят със зеленикави оттенъци. Комплексен аромат с нотки на тропически плодове и билки. Атрактивен вкус с приятна свежест. Дълъг и запомнящ се послевкус.
ЕРИГОН Розе Рубин 2011
Изумително вино, което впечатлява с модерен стил, финес и хармония.
Характеризира се с атрактивен аромат на цветя и цитрусови нюанси. Вкусът е елегантен и свеж.
Повече информация на официалната страница на Винарска изба Брестовица или на Facebook

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [4 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

"Платинум Брандс" стъпи на българския пазар с вина на 12 изби от цял свят, Дрождите влияят много върху аромата на виното, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, Бургаски Винен Фестивал 2016 Карта / Wine Fest Burgas 2016 map, Kera Tamara Chardonnay 2015 - Maryan Winery, Защо французите получават рядко инфаркт?, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, Бутилките от вино в двора и градината, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, DiVino.Taste 2013 Програма, За трети път „Августиада” в Стара Загора, Още едно вино създадено от музиканти, Издателство ГУРМЕ Ви кани на премиера на готварската книга „Така би сготвила баба ти“ на Петър Стоянович, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ, Aplauz - Мелник 55 Резерва 2011 Вила Мелник, Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Петото юбилейно издание на Балканския Международен Винен Конкурс и Фестивал 2016 стартира със силна съпътстваща програма, София ще се превърне в Балканска столица на виното на 28-29 май 2016, Най-добрите храни-приятели на вино, Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба, Monogram Cabernet Sauvignon 2009 Villa Yustina, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Contour Pinot Noir 2011- Изба Карабунар, Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания, Bergule – Mavrud 2011 Вила Мелник, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Седемте най-често допускани грешки при избора на вино, Приключения по пътя на божолето, Да отслабнем с вино!, Pagane Rose Syrah 2014 - Villa Lyubimets, Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове