Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Винарски изби » Винарска изба Брестовица

Винарска изба Брестовица

СПОДЕЛИ


ЗА НАС

Винарска изба БРЕСТОВИЦА е разположенa на 17 км югозападно от Пловдив в плодородната Тракийска низина, земя прочутa през своята хилядолетна история с производството на божествената напитка.
Построена е в края на 30 `те години на миналия век. Представлява класически образец на френска “надземна изба” с общ капацитет от 4 000 000 литра, изградена по проект на френски инженери.
Избата преработва превъзходно ръчно брано грозде, което ферментира по класическата технология за висококачествени вина.
Стриктна хигиена и контрол се съблюдават на всеки етап от производството, за да се запази аромата на истински зрели горски плодове, типични за региона.КОНТАКТИ

ЛВК "ВИНАРСКА ИЗБА БРЕСТОВИЦА"
с. Брестовица;Пловдив;4224;България
email: office@brestovitsawinery.eu
тел: 03142 2223
тел/факс: 3142 2144
Mobile: +359 887 911194
http://www.brestovitsawinery.eu

Избата предлага следния асортимент от висококачествени вина :Колекция Мерло 2003
Произведено от специално подбрано грозде през изключителната 2003 година.
След формирането на виното най-добрите партиди отлежават 24 месеца в дъбови бурета тип “барик”.

Колекция Каберне совиньон 2003
Вино от специално подбрано грозде през изключително добрата за бранша реколта 2003. След формирането на виното най-добрите партиди отлежават 24 месеца в дъбови бурета тип “барик”.

ЕРИГОН Каберне & Мерло 2008
Гранатово-червен цвят. Комплексен нос с нюанси на ванилия и подправки. Добре балансиран вкус. Дълъг послевкус доминиран от сухи плодове.

ЕРИГОН Мерло & Рубин 2008
Рубинен цвят с меки керемидени оттенъци. Комплексен нос с нюанси на черен плод и ванилия. Стегната структура, отличен баланс на меки танини. Дълъг и богат послевкус.

ЕРИГОН Рубин 2011
Вълнуващо вино с интензивен тъмнорубинен цвят с лилави оттенъци. Уникален нос с плодов характер, с нюанси на боровинки и зрели червени плодове. Хармония от невероятен вкус с меко и гладко усещане. Виното оставя дълъг, впечатляващ послевкус. Съчетава се прекрасно с червени меса,
агнешко и дивеч.

МАКСИМИНУС ТРАКС Кабернет & Рубин 2006
Интензивен гранатово-червен цвят с керемидени оттенъци. Богат, комплексен аромат с нюанси на черни плодове , стафиди и ядки. Вкусът е хармоничен и добре балансиран. Дълъг финал с впечатляващ послевкус.

MАКСИМИМУС ТРАКС Мерло 2008
Отличава се с интензивен рубинено-червен цвят, с развитие на керемидени оттенъци. Добре изявен аромат на червени плодове. Меките танини придават финес и елегантност. Вкусът е плътен и хармоничен с впечатляващ финал.

MАКСИМИМУС ТРАКС Мавруд 2008
Гранатово-червен цвят с керемидени оттенъци. Комплексен нос с нюанси на ядки и карамел. Вкусът е с дълго въздействие и приятен финал.

БРЕСТОВИЦА Мавруд 2010
Наситен рубинен цвят. Хармонично плътно вино с характерна композиция от аромати на сладки червени и черни плодове. Има характерен запомнящ се послевкус.

БРЕСТОВИЦА Рубин 2009
Приятен рубинен цвят. Аромат на червени горски плодове. Приятна тръпчивост на вкус, характерна за сорта Рубин. Запомнящ се послевкус.

БРЕСТОВИЦА Каберне Совиньон 2010
Красив гранатов цвят. В аромата доминират нюанси на червени плодове и карамел. Хармоничен вкус с меки танини. Послевкусът е с приятна сочност и пълнота.

БРЕСТОВИЦА Мерло 2010
Запазен червен цвят. Ароматът е с нюанси на череша и ванилия. Вкусът е с добра структура и мекота. Сочен и приятен завършек.

Рубин 2010
Прекрасно вино. Интензивен тъмночервен цвят с лилави оттенъци. Притежава характерен за Рубина букет от червени плодове и цветисти нюанси. Плътно тяло и добра структура, меко и хармонично, с дълъг, впечатляващ послевкус.

Памид 2012
Памидът е сорт грозде, който се отглежда по българските земи още от времето на траките. Той проявява най-добрите си качества като младо вино. Живее само 4-5 месеца, но притежава изключителна свежест и блести с искрящ светло-рубинен цвят.
Младото вино от Памид е българският аналог на вината тип “Божоле”.
То има ефирно и хармонично тяло с фин плодов аромат.ЕРИГОН Шардоне 2011
Вино с искрящ светлозлатист цвят. Комплексен аромат с нотки на тропически плодове и цветисти нюанси, умело вплетени с ванилия и тонове от дъбови бъчви. Атрактивен вкус с приятна свежест. Дълъг и запомнящ се послевкус.

БРЕСТОВИЦА Совиньон блан & Шардоне 2011
Вълнуващо вино със светло-златист цвят със зеленикави оттенъци. Комплексен аромат с нотки на тропически плодове и билки. Атрактивен вкус с приятна свежест. Дълъг и запомнящ се послевкус.
ЕРИГОН Розе Рубин 2011
Изумително вино, което впечатлява с модерен стил, финес и хармония.
Характеризира се с атрактивен аромат на цветя и цитрусови нюанси. Вкусът е елегантен и свеж.
Повече информация на официалната страница на Винарска изба Брестовица или на Facebook

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [4 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас е от 28 до 30 юли, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Christie's продава колекция от вина на Джоел Малин, Gulbanis Wine - Syrah 2011, Розовите вина на България имат своето място и то се нарича Rose Wine Expo Kazanlak, Разрешено ли е виното по време на пости ?, Bergule – Mavrud 2011 Вила Мелник, Храни за вино и вино за храната, 50 повода да празнуваме българското вино, Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов, СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР, Как да се насладим на истинското вино, ЧЕТВЪРТИ БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ, Основни правила за етикет и протокол на масата, 10 интригуващи предания и легенди за виното, Легендите за чукането с чаши, Виното вече има свой дом в Бургас, Седми рожден ден на БАСВ в стил Roaring Twenties, Four Friends Chardonnay 2013, Живко Енчев е победителя в Сомелиер на годината 2017, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Винарска изба Брестовица, С рекорд по иновации стартира мегафорумът за агробизнес, вино и храни, Канадец прави вино от домати, 7-те грешки, които любителите на виното правят най-често, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов, DiVino.Taste 2013 Програма, Най-популярните цитати на известни личности за виното, Коркът остава във виното, Бял коняк и екзотични напитки сред изненадите на Международната изложба „Винария 2018“, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове