Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Какво да направим с неизпитото вино?

Какво да направим с неизпитото вино?

СПОДЕЛИ

Въпреки, че голяма част от вас биха се учудили поради каква причина може да има останало вино след празниците, понякога се случва, въпреки красивата му опаковка конкретно вино да не ви допада и възниква въпроса „Да го изхвърля ли сега или може да направя с него нещо?“.Ето няколко оригинални идеи какво да направите с вино, което не желаете да консумирате по традиционния начин:

1. Замразете го под формата на кубчета и ги използвайте в сосове и яхнии.

2. Създаване на сладък сироп. останалото вино се излива в тиган, добавя се малко захар и се оставя на силен огън, докато заври. След като заври, огъня се намалява и сместа се оставя да къкри още 30 мин. След като изстине полученият сироп се оставя в хладилника.

3. Използвайте го за греяно вино. Дали виното има добри или лоши качествени показатели, използването на портокали, карамфил и канела, може да го превърне в неповторима загряваща напитка за зимния период.

4. Направете оцет.

Дали ще се получат добре горните предложения, много зависи от виното, което ще използвате. Но това не пречи да експериментирате. Ако имате свой оригинален начин да използвате останалото, неконсумирано вино, може да ни пишете и споделите с нас своята рецепта, а ние ще я публикуваме.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Един ден в Града на Виното, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия, Better Half - Single Vineyard Zmeevo 2013, Дрождите влияят много върху аромата на виното, DiVino.Taste отново представя най-доброто от българското вино!, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, Жените които пият две чаши вино на ден имат по-добър секс отколкото тези които не пият, Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“, И бялото вино е полезно за сърцето?, Компоненти на дегустацията II: Носът, Bergule Розе Мелник 55 - 2013 Villa Melnik, Вино според характера, Презентации и майсторски класове на Discover.Vino World 2017, Дегустация на белгийски шоколад с български вина за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Вълшебното вино Малбек, Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, Craft Beer Taste събира микропивовари и вносители на крафт бири!, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, Червено Вино - общ преглед, Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, Как да бутилираме виното?, Дойде време за седмото издание на DiVino.Taste!, За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко, Дом на виното в София, Откриха „Световното по вино“ в Пловдив 10 пъти повече български винопроизводители ще борят вина от цял свят, Броени дни остават до откриването на IV Фестивал на виното Бургас, Няколко интересни и неочаквано добри комбинации с червено вино, Едно фино, моля!

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове