Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Истинското вино - бариера пред рака!

Истинското вино - бариера пред рака!

СПОДЕЛИ

Благодарение на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве” имаме възможността да ви представим удивителните способности на божествената напитка да предпазва организма ни от най-различни заболявания. Днес, когато ежегодно по света от ракови заболявания умират около 7 милиона души, е добре да знаем, че един от най-мощните антиракови продукти е истинското вино от хубаво узряло грозде. Как да се предпазите от онкологични заболявания, едновременно с това да си доставите удоволствие и да бъдете спокойни за бъдещето си – всичко това в този материал!

Според проучвания броят на онкоболните ще продължава да нараства – прогнозите на СЗО са

РАКЪТ ДА СТАНЕ ПРОБЛЕМ НОМЕР ЕДНО

на земята още през този век. Очакванията са занчително увеличение както на заболеваемостта, така и на смъртността. Според предвижданията на СЗО раковите заболявания ще нарастнат от 10 на 20 милиона до 2020 г., а смъртните случаи – от 6 на 12 милиона. България е сред най-рисковите държави. Близо два пъти се е увеличил броят на болните от рак на белия дроб в страната ни за периода от 1970 до 2002 г. Средно 3 на сто е годишният ръст на новорегистрираните случаи на различни тумори у нас. Сега реалният брой на българите с диагноза рак е около 300 000. Ако горепосочените данни ви плашат и се чудите кое е най-доброто средство да се предпазите от това смъртоносно заболяване, отговорът е само един – най-добрият начин да не влезете в графа „онкоболни“ се нарича

ПРОФИЛАКТИКА!

Специалистите са установили, че ако хората се откажат от своите вредни навици и приемат здравословен начин на живот, то числото на починалите от рак незабавно ще намалее най-малко с една трета.

 ЕДИН ОТ НАЙ-МОЩНИТЕ АНТИРАКОВИ ПРОДУКТИ, КОЙТО ДНЕС ПОЗНАВАМЕ, Е ИСТИНСКОТО ЧЕРВЕНО ВИНО ОТ УЗРЯЛО ГРОЗДЕ.

Това е потвърдено от много и разнообразни изследвания, проведени от специалисти в различни страни. Установено е, че разумната употреба на истинско червено вино от грозде рязко снижава вероятността от онкологични заболявания.

ВИНОТО УКРЕПВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА,

снижава ръста на раковите клетки и дори е в състояние да неутрализира тяхното развитие. Редовният му прием намалява вероятността за развитие на рак на дебелото черво, на гърдата, на стомаха и хранопровода.

ВИНОТО ЗАЩИТАВА ОРГАНИЗМА НИ

от този негов смъртоносен враг благодарение на своите мощни антиоксидантни свойства. Антиоксидантите, които се съдържат в истинското червено вино от хубаво грозде, блокират вредното действие на радикалите на кислорода върху съдовете и заради това е издигната хипотезата за ефективността им в предотвратяването на някои ракови образувания. То съдържа витамини, които притежават способността да предотвратяват окислителното увреждане на клетките – като А, С, Е, микроелемента селен и много други. Веществата в него, които имат антиоксидантна активност, създават своеобразен щит по пътя на разпространението на раковите клетки.

Всички алкохолни напитки съдържат канцерогени, които могат да предизвикат развитие на раков тумор. Но единствено гроздето притежава сред много ценните си съставки и

РЕСВЕРАТРОЛ,

който води до обратен ефект. Това вероятно е обяснението защо разумната употреба на истинско червено вино от грозде не увеличава риска от рак на горния храносмилателен тракт, докато поглъщането на всеки друг алкохол повишава значително този риск. Какъв е изводът? 

ПИЙТЕ КАЧЕСТВЕНО ВИНО В УМЕРЕНИ КОЛИЧЕСТВА!

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Поляци търсят наши изби за създаване на нови брандове, Обстановката променя вкуса на виното, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, Виното като любовник, Приключения по пътя на виното, Кърмит Линч, Бяло вино с месо? Естествено!, Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., Как да избираме вино по празниците, Tamianka - 2016 Rupel Winery, Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, Пътят към по-добро здраве – чаша червено вино, еXcentric Incanto – Ivan Lechev edition 2015 Medi Valley Winery, Експериментът - майка на виненото разнообразие, Изповедта на Мишел Ролан, ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018, Как да съчетаваме пица и вино, Кои са най-големите митове и истини за виното?, Chardonnay Gorchivka 2013, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, Вино и стил - еп.2, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Divino magazine - брой 6, Продукти на Spiritus Sanctus - Мускат Джиало, Вионие, Розе, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Най-популярните цитати на известни личности за виното, Santa Maria - Cabernet Sauvignon & Petit Verdot & Merlot 2012, Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“, Как да се справим с безсънието, Виното като любовник, Discover.Vino Южна Америка – 08 октомври 2015, Италианският списък, Костадинка Рахова-Димитрова стана Енолог на България за 2017, Sees Rose 2016 - Midalidare Estate, Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове