Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Истинското вино - бариера пред рака!

Истинското вино - бариера пред рака!

СПОДЕЛИ

Благодарение на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве” имаме възможността да ви представим удивителните способности на божествената напитка да предпазва организма ни от най-различни заболявания. Днес, когато ежегодно по света от ракови заболявания умират около 7 милиона души, е добре да знаем, че един от най-мощните антиракови продукти е истинското вино от хубаво узряло грозде. Как да се предпазите от онкологични заболявания, едновременно с това да си доставите удоволствие и да бъдете спокойни за бъдещето си – всичко това в този материал!

Според проучвания броят на онкоболните ще продължава да нараства – прогнозите на СЗО са

РАКЪТ ДА СТАНЕ ПРОБЛЕМ НОМЕР ЕДНО

на земята още през този век. Очакванията са занчително увеличение както на заболеваемостта, така и на смъртността. Според предвижданията на СЗО раковите заболявания ще нарастнат от 10 на 20 милиона до 2020 г., а смъртните случаи – от 6 на 12 милиона. България е сред най-рисковите държави. Близо два пъти се е увеличил броят на болните от рак на белия дроб в страната ни за периода от 1970 до 2002 г. Средно 3 на сто е годишният ръст на новорегистрираните случаи на различни тумори у нас. Сега реалният брой на българите с диагноза рак е около 300 000. Ако горепосочените данни ви плашат и се чудите кое е най-доброто средство да се предпазите от това смъртоносно заболяване, отговорът е само един – най-добрият начин да не влезете в графа „онкоболни“ се нарича

ПРОФИЛАКТИКА!

Специалистите са установили, че ако хората се откажат от своите вредни навици и приемат здравословен начин на живот, то числото на починалите от рак незабавно ще намалее най-малко с една трета.

 ЕДИН ОТ НАЙ-МОЩНИТЕ АНТИРАКОВИ ПРОДУКТИ, КОЙТО ДНЕС ПОЗНАВАМЕ, Е ИСТИНСКОТО ЧЕРВЕНО ВИНО ОТ УЗРЯЛО ГРОЗДЕ.

Това е потвърдено от много и разнообразни изследвания, проведени от специалисти в различни страни. Установено е, че разумната употреба на истинско червено вино от грозде рязко снижава вероятността от онкологични заболявания.

ВИНОТО УКРЕПВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА,

снижава ръста на раковите клетки и дори е в състояние да неутрализира тяхното развитие. Редовният му прием намалява вероятността за развитие на рак на дебелото черво, на гърдата, на стомаха и хранопровода.

ВИНОТО ЗАЩИТАВА ОРГАНИЗМА НИ

от този негов смъртоносен враг благодарение на своите мощни антиоксидантни свойства. Антиоксидантите, които се съдържат в истинското червено вино от хубаво грозде, блокират вредното действие на радикалите на кислорода върху съдовете и заради това е издигната хипотезата за ефективността им в предотвратяването на някои ракови образувания. То съдържа витамини, които притежават способността да предотвратяват окислителното увреждане на клетките – като А, С, Е, микроелемента селен и много други. Веществата в него, които имат антиоксидантна активност, създават своеобразен щит по пътя на разпространението на раковите клетки.

Всички алкохолни напитки съдържат канцерогени, които могат да предизвикат развитие на раков тумор. Но единствено гроздето притежава сред много ценните си съставки и

РЕСВЕРАТРОЛ,

който води до обратен ефект. Това вероятно е обяснението защо разумната употреба на истинско червено вино от грозде не увеличава риска от рак на горния храносмилателен тракт, докато поглъщането на всеки друг алкохол повишава значително този риск. Какъв е изводът? 

ПИЙТЕ КАЧЕСТВЕНО ВИНО В УМЕРЕНИ КОЛИЧЕСТВА!

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Наградите на Августиада`2013, Петият юбилеен Балкански винен конкурс и фестивал 2016 стартира с много силна програма, Лятото и виното, Един ден в Града на Виното, Варна е на второ място по консумация на вино след София, ГРАДЪТ НА ВИНОТО СЕ РАЗРАСТВА И ПЕЧЕЛИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ФЕНОВЕ, Дегустация: златното шардоне на България, White Cuvee Barel Fermented 2015 - Maryan Winery, Има нещо странно в това вино, Всички френски вина съдържат пестициди, Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Ръст на изложителите на БАТА АГРО 2018, 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, Merlot & Syrah Reserve 2014 - Four Friends, Класически картини пресъздадени с вино, Вино според характера, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино, Новата тенденция вина с нискоалкохолно съдържание, Как чашата помага на виното, Как да си гледате на… вино?, Melnik 55 - Libera Estate 2015, За трети път „Августиада” в Стара Загора, “Дефиле на младото вино” 2017, Грузинци правят вино в глинени съдове, заровени в земята, България не си пада особено по виното, показва изследване, Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов, Яна Петкова: Един живот не стига за хубавото вино, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Zitara Mavrud 2015 - Four Friends, Правят град на виното, И замириса на..., Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!, Пловдив става световна столица на спиртните напитки през 2018, 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове