Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Истинското вино - бариера пред рака!

Истинското вино - бариера пред рака!

СПОДЕЛИ

Благодарение на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве” имаме възможността да ви представим удивителните способности на божествената напитка да предпазва организма ни от най-различни заболявания. Днес, когато ежегодно по света от ракови заболявания умират около 7 милиона души, е добре да знаем, че един от най-мощните антиракови продукти е истинското вино от хубаво узряло грозде. Как да се предпазите от онкологични заболявания, едновременно с това да си доставите удоволствие и да бъдете спокойни за бъдещето си – всичко това в този материал!

Според проучвания броят на онкоболните ще продължава да нараства – прогнозите на СЗО са

РАКЪТ ДА СТАНЕ ПРОБЛЕМ НОМЕР ЕДНО

на земята още през този век. Очакванията са занчително увеличение както на заболеваемостта, така и на смъртността. Според предвижданията на СЗО раковите заболявания ще нарастнат от 10 на 20 милиона до 2020 г., а смъртните случаи – от 6 на 12 милиона. България е сред най-рисковите държави. Близо два пъти се е увеличил броят на болните от рак на белия дроб в страната ни за периода от 1970 до 2002 г. Средно 3 на сто е годишният ръст на новорегистрираните случаи на различни тумори у нас. Сега реалният брой на българите с диагноза рак е около 300 000. Ако горепосочените данни ви плашат и се чудите кое е най-доброто средство да се предпазите от това смъртоносно заболяване, отговорът е само един – най-добрият начин да не влезете в графа „онкоболни“ се нарича

ПРОФИЛАКТИКА!

Специалистите са установили, че ако хората се откажат от своите вредни навици и приемат здравословен начин на живот, то числото на починалите от рак незабавно ще намалее най-малко с една трета.

 ЕДИН ОТ НАЙ-МОЩНИТЕ АНТИРАКОВИ ПРОДУКТИ, КОЙТО ДНЕС ПОЗНАВАМЕ, Е ИСТИНСКОТО ЧЕРВЕНО ВИНО ОТ УЗРЯЛО ГРОЗДЕ.

Това е потвърдено от много и разнообразни изследвания, проведени от специалисти в различни страни. Установено е, че разумната употреба на истинско червено вино от грозде рязко снижава вероятността от онкологични заболявания.

ВИНОТО УКРЕПВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА,

снижава ръста на раковите клетки и дори е в състояние да неутрализира тяхното развитие. Редовният му прием намалява вероятността за развитие на рак на дебелото черво, на гърдата, на стомаха и хранопровода.

ВИНОТО ЗАЩИТАВА ОРГАНИЗМА НИ

от този негов смъртоносен враг благодарение на своите мощни антиоксидантни свойства. Антиоксидантите, които се съдържат в истинското червено вино от хубаво грозде, блокират вредното действие на радикалите на кислорода върху съдовете и заради това е издигната хипотезата за ефективността им в предотвратяването на някои ракови образувания. То съдържа витамини, които притежават способността да предотвратяват окислителното увреждане на клетките – като А, С, Е, микроелемента селен и много други. Веществата в него, които имат антиоксидантна активност, създават своеобразен щит по пътя на разпространението на раковите клетки.

Всички алкохолни напитки съдържат канцерогени, които могат да предизвикат развитие на раков тумор. Но единствено гроздето притежава сред много ценните си съставки и

РЕСВЕРАТРОЛ,

който води до обратен ефект. Това вероятно е обяснението защо разумната употреба на истинско червено вино от грозде не увеличава риска от рак на горния храносмилателен тракт, докато поглъщането на всеки друг алкохол повишава значително този риск. Какъв е изводът? 

ПИЙТЕ КАЧЕСТВЕНО ВИНО В УМЕРЕНИ КОЛИЧЕСТВА!

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ, Една чаша вино е равна на един час във фитнеса. И още 11 причини защо да пием божествената напитка, Debut Red 2014 - Via Verde, Основни правила за етикет и протокол на масата, Todoroff Boutigue Rainbow Silver 2013, Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания, БЪЛГАРИЯ Е В ТОП 10 НА ВИНЕНИТЕ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА, Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване, Нова книга от издателство Гурме - Сладка теорема, Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА – една история с вкус Варна, 21 – 23 април 2017, Two Rivers Chardonnay Barrique 2014 - Gulbanis Wine, Винарска Изба Тера Тангра, По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013, Продукти на Spiritus Sanctus - Мускат Джиало, Вионие, Розе, WiFo е първият форум за вино и храна, DiVino.Taste 2015 обзор !, Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас е от 28 до 30 юли, Бял коняк и екзотични напитки сред изненадите на Международната изложба „Винария 2018“, В салона на виното за 15-и път, Spancha Sangiovese 2016 - Rupel Winery, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, ВИНАРИЯ 2018 с повече изложители и продукти, DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите, Най-популярните бели вина, Какво е съдържанието на виното?, Тероар - еп.4, Има два вида жени, 15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015", Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, AplauZ Chardonnay 2013 - Villa Melnik, И замириса на...

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове