Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Как да се избавим от излишните килограми

Как да се избавим от излишните килограми

СПОДЕЛИ

С помощта на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве“ имаме възможността да ви представим удивителните възможности на божествената напитка да предпазва организма ни от най-различни заболявания. Истинското вино от узряло грозде поддържа организма ни здрав, предпазва тялото ни от стареене, но има и още една привилегия - помага ни да... ОТСЛАБНЕМ!

 

Повече от половината българи са с бирени коремчета, всеки втори мъж има добре “гледани” сланинки около кръста. Епидемията не изключва и дамите – една трета от тях също са със солидни коремчета. Трябва обаче да се помни, че мастните натрупвания около кръста съвсем не са безобидни, както някои си мислят – те носят много по-голям риск дори от пушенето и високото кръвно налягане. Биреното коремче води до увеличаване на холестерола, което скоростно развива сърдечносъдови и мозъчни заболявания. Мазнините затрудняват работата на всички вътрешни органи, но най-вече на панкреаса и черния дроб, което е предвестник и на диабета.

Милиони хора на планетата умират всяка година заради болести, предизвикани от затлъстяване. Наднорменото тегло скъсява очакваната продължителност на живота с 9 години: само в САЩ то уби през 2000 г. над 400 000 американци – повече, отколкото пневмонията, автомобилните и авиокатастрофите, взети заедно. Ако си позволите да натрупате излишни килограми, когато сте на около 40 години, вие съкращавате живота си средно със 7 години!

За да се освободят от излишните килограми, които са натрупали, хора с големи възможности дават “луди” пари. Например Ума Търман плати почти по 1480 долара за всеки килограм, с който отслабна; Кейт Хъдсън се раздели с 27 кг, но това й струваше по 2427 долара на кило; Куин Латифа свали 20 кг от теглото си срещу скромната сума от 72 000 долара; Опра Уинфри вложи в отслабването си над 750 000 долара...

Абсолютна илюзия е да се разчита на различните широко рекламирани диети за отслабване. Експерти доказаха, че

ДЕСЕТ ОТ НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ В САЩ ПРОГРАМИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ ПРАКТИЧЕСКИ СА НЕФЕКТИВНИ

- числото на успешно отслабналите за половин година не превишава 5 на сто. Но даже и при случаи на сваляне на килограми една трета от хората, които са били на диета, се връщат към изходното си тегло в продължение на една година, а две трети – в продължение на две години.

 

Защо французите не дебелеят като американците, а вече и като нас, българите? При това френската кухня е една от най-пикантните и вкусни кухни в света, а французите са известни със страстта си към яденето? Ами защото пият вино по време на хранене. Американците, които са фенове на всякакви изследвания, специално са изучавали точно този феномен. Те са проучили навиците на хранене и пиене на американците с френско и италианско потекло. И са установили: италоамериканците, които са запазили традицията на дедите си да пият чаша вино по време на ядене, са били много по-стройни и по-слаби от тези, които са я зарязали. Причината е, че

ВИНОТО ЗАБАВЯ ПРИЕМА НА БЪРЗО УСВОИМИТЕ ВЪГЛЕХИДРАТИ В КРЪВТА

Нивото на кръвната захар остава стабилно, а така се понижават чувството на глад и апетитът. Отпада и стремежът към лакомства. Няма го и желанието за похапване между храненията. Освен това виното стимулира чревната перисталтика, т.е. движението на червата, чрез което се гарантира редовността на храносмилането, много по-доброто преработване на храната. Като влияе благоприятно на метаболизма в организма, то повишава изгарянето на мазнините и така топи ефективно и излишните килограми. И какъв е изводът от всичко казано до тук?

ПИЕНЕТО НА ВИНО ВОДИ ДО ОТСЛАБВАНЕ!

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Вино - цени и рекорди, Как да се справим с безсънието, Bergule Розе Мелник 55 - 2013 Villa Melnik, Микро дегустация на мега Пиемонте, Между по-кисело и по-сладичко вино, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, WINEPROFILE 2017 - Фестивал на Виното, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, Зелено вино, Дефиле на младото вино 2014 - Програма и участници, Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017, Винени фестивали и изложения, Кой пие най-много вино по света, Alexandra Estate Reserve Vintage 2011, Конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “Златната изба” на финалната права, Солта подобрява вкуса на виното, Натюрморт за начинаещи дегустатори, Slow Food гостува на DiVino.Taste, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!, Пет грешни мита за българското вино, С вкус на Прованс, Всичко, което трябва да знаете за розето, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Вила Mелник, Marselan 2015 - Rupel Winery, България – „почетен гост“ на най-голямото винено изложение в Белгия, Холандия и Люксембург, Трифон Зарезан – празник на лозята и виното, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, Приключения по пътя на виното, Кърмит Линч, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Пет рецепти с червено вино, Wines of The Ages 2017 - Пловдив, WiFo – да поговорим за вино и храна, Rose 2016 - Terra Tangra, Със силно международно участие започна конкурсът за Винария 2014, Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове