Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Как да се избавим от излишните килограми

Как да се избавим от излишните килограми

СПОДЕЛИ

С помощта на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве“ имаме възможността да ви представим удивителните възможности на божествената напитка да предпазва организма ни от най-различни заболявания. Истинското вино от узряло грозде поддържа организма ни здрав, предпазва тялото ни от стареене, но има и още една привилегия - помага ни да... ОТСЛАБНЕМ!

 

Повече от половината българи са с бирени коремчета, всеки втори мъж има добре “гледани” сланинки около кръста. Епидемията не изключва и дамите – една трета от тях също са със солидни коремчета. Трябва обаче да се помни, че мастните натрупвания около кръста съвсем не са безобидни, както някои си мислят – те носят много по-голям риск дори от пушенето и високото кръвно налягане. Биреното коремче води до увеличаване на холестерола, което скоростно развива сърдечносъдови и мозъчни заболявания. Мазнините затрудняват работата на всички вътрешни органи, но най-вече на панкреаса и черния дроб, което е предвестник и на диабета.

Милиони хора на планетата умират всяка година заради болести, предизвикани от затлъстяване. Наднорменото тегло скъсява очакваната продължителност на живота с 9 години: само в САЩ то уби през 2000 г. над 400 000 американци – повече, отколкото пневмонията, автомобилните и авиокатастрофите, взети заедно. Ако си позволите да натрупате излишни килограми, когато сте на около 40 години, вие съкращавате живота си средно със 7 години!

За да се освободят от излишните килограми, които са натрупали, хора с големи възможности дават “луди” пари. Например Ума Търман плати почти по 1480 долара за всеки килограм, с който отслабна; Кейт Хъдсън се раздели с 27 кг, но това й струваше по 2427 долара на кило; Куин Латифа свали 20 кг от теглото си срещу скромната сума от 72 000 долара; Опра Уинфри вложи в отслабването си над 750 000 долара...

Абсолютна илюзия е да се разчита на различните широко рекламирани диети за отслабване. Експерти доказаха, че

ДЕСЕТ ОТ НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ В САЩ ПРОГРАМИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ ПРАКТИЧЕСКИ СА НЕФЕКТИВНИ

- числото на успешно отслабналите за половин година не превишава 5 на сто. Но даже и при случаи на сваляне на килограми една трета от хората, които са били на диета, се връщат към изходното си тегло в продължение на една година, а две трети – в продължение на две години.

 

Защо французите не дебелеят като американците, а вече и като нас, българите? При това френската кухня е една от най-пикантните и вкусни кухни в света, а французите са известни със страстта си към яденето? Ами защото пият вино по време на хранене. Американците, които са фенове на всякакви изследвания, специално са изучавали точно този феномен. Те са проучили навиците на хранене и пиене на американците с френско и италианско потекло. И са установили: италоамериканците, които са запазили традицията на дедите си да пият чаша вино по време на ядене, са били много по-стройни и по-слаби от тези, които са я зарязали. Причината е, че

ВИНОТО ЗАБАВЯ ПРИЕМА НА БЪРЗО УСВОИМИТЕ ВЪГЛЕХИДРАТИ В КРЪВТА

Нивото на кръвната захар остава стабилно, а така се понижават чувството на глад и апетитът. Отпада и стремежът към лакомства. Няма го и желанието за похапване между храненията. Освен това виното стимулира чревната перисталтика, т.е. движението на червата, чрез което се гарантира редовността на храносмилането, много по-доброто преработване на храната. Като влияе благоприятно на метаболизма в организма, то повишава изгарянето на мазнините и така топи ефективно и излишните килограми. И какъв е изводът от всичко казано до тук?

ПИЕНЕТО НА ВИНО ВОДИ ДО ОТСЛАБВАНЕ!

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Големите чаши предизвикват обемна измама и водят до напиване, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, A Good Year Cuvee 2014 - Medi Valley, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, Уникален софтуер, гарантиращ ръст на продажбите за първи път на ВИНАРИЯ 2018, Essence - Marselan & Merlot 2011 Винарна "Малката Звезда", Винарска Изба Тера Тангра, Terra Tangra Winery, За първи път на DiVino.Taste: вината на изложителите ще могат да се купуват, Видове винени сноби и как да се справяме с тях, Класически картини пресъздадени с вино, WiFo – да поговорим за вино и храна, Винзавод Асеновград, One Red 2013 - Better Half, Червено вино и бели зъби... Възможно ли е?!, Тероар - еп.3, Сотерн – Меката на френските десертни вина, Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, Продукти на "Домейн Менада" серия Дамена, Zitara Rose Mourvedre & Grenache 2015 - Four Friends, Канадец прави вино от домати, Българското вино – дар от тракийските богове, Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, Спиро Стоянов - без всякакви компромиси, “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме, 3 стила шардоне и как да ги откриете, Майсторски клас с Алекс Гийсен, Giesen Wines, Как изглеждат българските вина шест години по-късно?, Бутилките от вино в двора и градината, Продукти на Винарна Свищов, Особености на консумацията на алкохол по света, София ще се превърне в Балканска столица на виното на 28-29 май 2016

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове