Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Wine & Food Festival - за шеста поредна година

Wine & Food Festival - за шеста поредна година

Wine & Food Festival - за шеста поредна година - winebg.info

За шеста поредна година Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна, организираме „Фестивал вино и храна” - ‘’една история с вкус’’ гр. Варна от 13 до 15 април 2018 г.

Фестивалът продължава традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век в града.
На изложението винарски изби, вносители на вина, производители на хранителни продукти представят своя продукт. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператорите. Разработени са специални пакети за посещение на туристи от курортните комплекси „Златни пясъци“ и „Св.св. Константин и Елена“.

Гурме-зона „Ресторантът”, организирана от шеф Петър Йоргов и екипът му от Българската асоциация за кулинарна култура и тази година ще бъде съпътстващ Гурме фестивал "Варна 2018.
В трите дни на „Фестивал вино и храна“ град Варна се превръща в гурме столица на България.
Гост-готвачи с авторски менюта подготвят гурме-зоната, където се работи само с натуралните и екологично чисти био продукти, като всичко се приготвя пред очите на посетителите.

Изложението предлага и sreet food зона - бъргър, пица с квас и селекция от крафт бири.
Желанието и амбицията ни като организатори е да разширяваме зоната на кулинарните предизвикателства.
Съпътстваща програма на „Фестивал Вино и Храна Варна 2018“ ще бъде развитието на кафе културата в България.
В трите дни на Изложението ще се проведе Регионалното състезание ЛАТЕ АРТ
Състезанието ще се провежда по стандартите на SCA с официалните за 2018 г. кафемашини.

Жури: Dario Ciarlantini и Michael McCauley
Успешната комбинация на подходящото вино с определени храни води до по-наситеното усещане на вкусовите характеристики на ястията, респективно великолепният вкус на вълшебният еликсир може да се прояви с пълна сила при правилен подбор на конкретни храни.
Станете част от ''една история с вкус'' от 13 до 15 април в гр.Варна
www.winefoodfestival.eu

Wine & Food Festival - за шеста поредна година - winebg.info

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Депардийо пиел по 14 бутилки вино на ден, Три аржентински вина от малбек, Български совиньон блан, реколта 2012, 24-членно жури ще оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2017, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Как да избираме вино по празниците, Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, ЧЕТВЪРТИ БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ, Излезе брой 7 на DiVino Magazine!, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2011 Вила мелник, Mundus Vini даде 14 медала на български вина на лятната дегустационна сесия, Дойде време за седмото издание на DiVino.Taste!, Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, Винарска изба Брестовица, Фурор на био продуктите на „Вкусове от Италия 2018“, По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013, Telish- Chalet Merlot 2007, Merul Rose 2015 - Rumelia Wine Cellar, Вино и стил - еп.8, Седемте най-често допускани грешки при избора на вино, Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !, Особености на консумацията на алкохол по света, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, Motif - Melnik 55 2014 - Via Verde, Българско сирене за българско вино !, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, Midalidare ROCK in the wine valley, Как да разчетеш етикета на шампанското, Какво ще опитате на WiFo, „Последният пир“ възпява вкуса на манията, Discover.Vino представя вината на Южна Франция, Канадец прави вино от домати

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове