Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Wine & Food Festival - за шеста поредна година

Wine & Food Festival - за шеста поредна година

Wine & Food Festival - за шеста поредна година - winebg.info

За шеста поредна година Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна, организираме „Фестивал вино и храна” - ‘’една история с вкус’’ гр. Варна от 13 до 15 април 2018 г.

Фестивалът продължава традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век в града.
На изложението винарски изби, вносители на вина, производители на хранителни продукти представят своя продукт. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператорите. Разработени са специални пакети за посещение на туристи от курортните комплекси „Златни пясъци“ и „Св.св. Константин и Елена“.

Гурме-зона „Ресторантът”, организирана от шеф Петър Йоргов и екипът му от Българската асоциация за кулинарна култура и тази година ще бъде съпътстващ Гурме фестивал "Варна 2018.
В трите дни на „Фестивал вино и храна“ град Варна се превръща в гурме столица на България.
Гост-готвачи с авторски менюта подготвят гурме-зоната, където се работи само с натуралните и екологично чисти био продукти, като всичко се приготвя пред очите на посетителите.

Изложението предлага и sreet food зона - бъргър, пица с квас и селекция от крафт бири.
Желанието и амбицията ни като организатори е да разширяваме зоната на кулинарните предизвикателства.
Съпътстваща програма на „Фестивал Вино и Храна Варна 2018“ ще бъде развитието на кафе културата в България.
В трите дни на Изложението ще се проведе Регионалното състезание ЛАТЕ АРТ
Състезанието ще се провежда по стандартите на SCA с официалните за 2018 г. кафемашини.

Жури: Dario Ciarlantini и Michael McCauley
Успешната комбинация на подходящото вино с определени храни води до по-наситеното усещане на вкусовите характеристики на ястията, респективно великолепният вкус на вълшебният еликсир може да се прояви с пълна сила при правилен подбор на конкретни храни.
Станете част от ''една история с вкус'' от 13 до 15 април в гр.Варна
www.winefoodfestival.eu

Wine & Food Festival - за шеста поредна година - winebg.info

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Spiritus Sanctus - Merlot 2015, Августиада 2017, Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Vestibule Wine Ambassador, Как да съхраняваме виното, Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, Queen Elena Cuvee 2012 Maryan Winery, Orange wine 2015 - Villa Melnik, Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси, От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, Chardonnay Gorchivka 2013, Тракия Cabernet Sauvignon Reserve 2012 Винарска изба "Манастира", AplauZ Chardonnay Sur Lie 2015 - Villa Melnik, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Cabernet Sauvignon 2015 - Spiritus Sanctus, Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2018 20-членно жури оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2018, Колекция шампанско Armand de Briganc Dynastie за $500 000, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, Кое вино подхожда най-много на зодията ви, Todoroff Boutigue Rainbow Silver 2013, Новите вина на Spiritus Sanctus за 2017, Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Кое вино подхожда най-много на зодията ви, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, Виното намалява шансовете за забременяване, С какво вино е подходящо да готвим, Виното – без вода, захар и с ограничено количество серен диоксид

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове