Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Wine & Food Festival - за шеста поредна година

Wine & Food Festival - за шеста поредна година

Wine & Food Festival - за шеста поредна година - winebg.info

За шеста поредна година Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна, организираме „Фестивал вино и храна” - ‘’една история с вкус’’ гр. Варна от 13 до 15 април 2018 г.

Фестивалът продължава традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век в града.
На изложението винарски изби, вносители на вина, производители на хранителни продукти представят своя продукт. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператорите. Разработени са специални пакети за посещение на туристи от курортните комплекси „Златни пясъци“ и „Св.св. Константин и Елена“.

Гурме-зона „Ресторантът”, организирана от шеф Петър Йоргов и екипът му от Българската асоциация за кулинарна култура и тази година ще бъде съпътстващ Гурме фестивал "Варна 2018.
В трите дни на „Фестивал вино и храна“ град Варна се превръща в гурме столица на България.
Гост-готвачи с авторски менюта подготвят гурме-зоната, където се работи само с натуралните и екологично чисти био продукти, като всичко се приготвя пред очите на посетителите.

Изложението предлага и sreet food зона - бъргър, пица с квас и селекция от крафт бири.
Желанието и амбицията ни като организатори е да разширяваме зоната на кулинарните предизвикателства.
Съпътстваща програма на „Фестивал Вино и Храна Варна 2018“ ще бъде развитието на кафе културата в България.
В трите дни на Изложението ще се проведе Регионалното състезание ЛАТЕ АРТ
Състезанието ще се провежда по стандартите на SCA с официалните за 2018 г. кафемашини.

Жури: Dario Ciarlantini и Michael McCauley
Успешната комбинация на подходящото вино с определени храни води до по-наситеното усещане на вкусовите характеристики на ястията, респективно великолепният вкус на вълшебният еликсир може да се прояви с пълна сила при правилен подбор на конкретни храни.
Станете част от ''една история с вкус'' от 13 до 15 април в гр.Варна
www.winefoodfestival.eu

Wine & Food Festival - за шеста поредна година - winebg.info

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, Има нещо странно в това вино, Защо точно шардоне?, България спечели 44 медала от „Световното по вино“, TCHERGA 10* Red 2013 - Домейн Менада, Оригинални мебели от винени бутилки, Американска рок легенда – фен на българското вино, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter, Кой пие най-много вино по света, Дегустация: златното шардоне на България, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, Глювайн - вино срещу грип и простуда, Кратък урок за ароматите във виното, Над 300 марки качествени вина очакват посетителите на ІV Бургаски фестивал на виното, Български совиньон блан, реколта 2012, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018, Вино и стил - еп.8, Вила Юстина – отличие в бутилка, DiVino.Taste 2013 Програма, Cabernet Sauvignon 2003 - Rousse Winery, Време за бъчви!, Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017, Музеят на виното, Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад", С какви храни и ястия да поднесем Розе, Кога отлежалото вино е по-хубаво?, Spiritus Sanctus - Merlot 2015, Виното като любовник, Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, DiVino.Taste отново представя най-доброто от българското вино!, Винен оптимизъм на Балканите

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове