Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » СЕДМО ИЗДАНИЕ THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018)

СЕДМО ИЗДАНИЕ THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018)

СЕДМО ИЗДАНИЕ  THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018)  - winebg.info
Гранд Хотел София, 17-20 МАЙ, 2018

Вече седем години Балканският винен конкурс и фестивал (BIWC) се е превърнал в нарицателно за отлични вина, престиж и популярност на вината от региона и в това число на българските.
Всяка година интересът от страна, както на международното жури, което и тази година е много силно с 4 Masters of Wine и 1 Master sommelier, така и от страна на многобройните вносители, търговци, медии и винени любители расте.

СЕДМО ИЗДАНИЕ  THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018)  - winebg.info


От тази година регламентът на BIWC е променен и вината ще се оценяват по 100 – точковата система ( до момента оценяването беше извършвано по 20 – балната система). Прибавя се и още един медал: DOUBLE GOLD. Повечето изби използват 100 - балната система като маркетингов инструмент и гордо ще показват точките си. От друга страна използването на новия медал DOUBLE GOLD ще позволи на изключителните вина да блеснат и ще улесни процеса за определяне на трофеите в отделните категории на Конкурса.

За седмото си издание BIWC излиза с нова визия. “От доста време мислим за ребрандирането на Конкурса и съответно на всички негови атрибути - сайт, медали, трофеи, стикери, дипломи – сподели Галина Нифору, директор на BIWC. Когато започнахме нещата стояха по друг начин. Сега се търсят по изчистени и опростени визии. Мисля, че сме на прав път. Засега отзвукът, както от България, така и от чужбина е много добър! От тази година започваме партьорство с най-голямата винена организация в Китай — INTERWINE CHINA http://www.interwine.org/en/, с която ще подпишем споразумение за реклама и промотиране на Балканските вина на 28 март в Гуанджоу, Китай. Поредица от събития ще бъдат подготвени, с цел промотиране на медалистите от BIWC 2018. “

Балканския винен фетсивал ще бъде посетен от 30 вносители от САЩ, Китай и Япония, както и много други, които вече са заявили своя интерес – Канада, Белгия, Холандия, Чехия, Полша, Великобритания и др.
Очаквайте интересната съпътсваща програма на сайта на форума: http://www.balkanswine.eu/

СЕДМО ИЗДАНИЕ  THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018)  - winebg.info
За повече информация:
Нели Русева, Мениджър Комуникации BIWC
Е-мейл: pr@balkanswine.eu
Mob: +359 886 555 865


Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, Blanc Cuvee 2012 Villa Yustina / Вила Юстина, Посетители на Августиада 2013 получиха награди, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, И бялото вино е полезно за сърцето?, Над 47 000 посетители разгледаха мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Дефиле „Вино и гурме“ 2018, Merlot 2014 - Gulbanis Wine, 16 класически шардонета от Шабли, WINEPROFILE 2017 - Фестивал на Виното, Хайде на училище…по бира!, Bononia Estate - Rose Ooh La La 2015, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles, Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !, Излезе брой 11 на DiVino Magazine, „Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing, “1000 км около София”, В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, Angel's Share Syrah 2016 - Midalidare Estate, MOTIF merlot 2014 - Via Verde, One Red 2013 - Better Half, Как да съчетаваме пица и вино, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, Rose Angelica 2016 - Chateau Copsa, Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г., Tragata 2013 - Cabernet Sauvignon - Sopot Winery, Фотогалерия: Най-добрите розета бяха отличени за трети път, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс, Нова книга от издателство Гурме - Сладка теорема

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове