Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » СЕДМО ИЗДАНИЕ THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018)

СЕДМО ИЗДАНИЕ THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018)

СЕДМО ИЗДАНИЕ  THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018)  - winebg.info
Гранд Хотел София, 17-20 МАЙ, 2018

Вече седем години Балканският винен конкурс и фестивал (BIWC) се е превърнал в нарицателно за отлични вина, престиж и популярност на вината от региона и в това число на българските.
Всяка година интересът от страна, както на международното жури, което и тази година е много силно с 4 Masters of Wine и 1 Master sommelier, така и от страна на многобройните вносители, търговци, медии и винени любители расте.

СЕДМО ИЗДАНИЕ  THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018)  - winebg.info


От тази година регламентът на BIWC е променен и вината ще се оценяват по 100 – точковата система ( до момента оценяването беше извършвано по 20 – балната система). Прибавя се и още един медал: DOUBLE GOLD. Повечето изби използват 100 - балната система като маркетингов инструмент и гордо ще показват точките си. От друга страна използването на новия медал DOUBLE GOLD ще позволи на изключителните вина да блеснат и ще улесни процеса за определяне на трофеите в отделните категории на Конкурса.

За седмото си издание BIWC излиза с нова визия. “От доста време мислим за ребрандирането на Конкурса и съответно на всички негови атрибути - сайт, медали, трофеи, стикери, дипломи – сподели Галина Нифору, директор на BIWC. Когато започнахме нещата стояха по друг начин. Сега се търсят по изчистени и опростени визии. Мисля, че сме на прав път. Засега отзвукът, както от България, така и от чужбина е много добър! От тази година започваме партьорство с най-голямата винена организация в Китай — INTERWINE CHINA http://www.interwine.org/en/, с която ще подпишем споразумение за реклама и промотиране на Балканските вина на 28 март в Гуанджоу, Китай. Поредица от събития ще бъдат подготвени, с цел промотиране на медалистите от BIWC 2018. “

Балканския винен фетсивал ще бъде посетен от 30 вносители от САЩ, Китай и Япония, както и много други, които вече са заявили своя интерес – Канада, Белгия, Холандия, Чехия, Полша, Великобритания и др.
Очаквайте интересната съпътсваща програма на сайта на форума: http://www.balkanswine.eu/

СЕДМО ИЗДАНИЕ  THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018)  - winebg.info
За повече информация:
Нели Русева, Мениджър Комуникации BIWC
Е-мейл: pr@balkanswine.eu
Mob: +359 886 555 865


Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Три аржентински вина от малбек, Легендите за чукането с чаши, Винен оптимизъм на Балканите, Как да избираме вино по празниците, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50, Пътят към по-добро здраве – чаша червено вино, Най-скъпите видове шампанско в света, Rose - Cabernet Sauvignon 2015 - TOHUN Winery, ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, Винените курсове на Midalidare Rock in the wine valley, Наградиха победителите от два световни конкурса: Concours Mondial и Spirits Selection 2017, Продукти на "Вила Юстина", СЕДМО ИЗДАНИЕ THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018), Summer.Taste ПРОСЕКО И ЗЕХТИН – лятно, ароматно и вдъхновяващо, Вино с марката Шалкенбош, Време за бъчви!, Deja Vu 2015 - Minkov Brothers, ПОСЕТЕТЕ V-ТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г., Вино - цени и рекорди, Колекционирането на вино като инвестиция, Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада, Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles, Вила Юстина – отличие в бутилка, Sense of Tears Rose 2013 Maryan Winery, Merlot & Syrah Резерва 2013 Four Friends, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, AplauZ Chardonnay 2013 - Villa Melnik

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове