Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино » RUSALIi новата серия вина на Rupel Winery

RUSALIi новата серия вина на Rupel Winery

RUSALIi новата серия вина на Rupel Winery  - winebg.info

По време на дните на отворените врати за винарните от района на Мелник и Петрич, Винарска изба РУПЕЛ представи за първи път на своите посетители новата серия за бели вина и розета RUSALIi. В нея влизат Tamianka и Rose Anita от новата реколта 2017. В бъдеще серията ще се допълни от чисто сортови и купажни вина от бели български и чужди сортове.

РУСАЛИИТЕ са мъжете танцьори, които изпълняват един от най-вълнуващите ритуали по нашите земи, символ на плодородие, здраве и благодат. Русалийските игри винаги се съпровождат от тъпан и зурна - дървен духов музикален инструмент с двойна тръстикова пластинка, а основният им атрибут при изпълнение на танца е мечът.
Като музикален инструмент в България зурната се използва предимно в югозападните гранични области. Петрич е един от основните центрове на зурнаджийската традиция в България с потомствени музиканти.
РУСАЛИИТЕ трябва да са здрави и издръжливи, да са танцьори, да умеят да пазят тайна, да са добри и честни, да положат клетва.
Вдъхновени от тези смелчаги, Винарска изба РУПЕЛ са избрали името РУСАЛИИ (RUSALIi) за тяхната нова серия от бели вина и розета.


Сорт: Тамянка
Реколта: 2017
Тип вино: Бяло сухо вино
Регион: Долината на Струма
Разфасовка: 0,750l
Алкохолно съдържание: 13.5 об. %
Цвят: Светъл-златист
Плътност: Леко тяло
Ароматно-вкусови качества:
Светъл, златист и бистър цвят. Сочен и съблазнителен нос. Фин мискетово-тамянов аромат, с нотки на сушена смокиня, сухи цветя, градински чай и лайм. Тялото е гладко и нежно, с приятна свежест, послевкусът – дълъг и плодов.

Кулинарни препоръки:
Виното е подходящо в съчетание с рибни ястия , суши, бели меса, различни видове сирена, свежи зеленчукови и плодови салати.
Сортове: Сан Джовезе х Каберне Совиньон х Мелник 55
Реколта: 2017
Тип вино: Сухо вино розе
Регион: Долината на Струма
Разфасовка: 0,750l
Алкохолно съдържание: 13.5 об. %
Цвят: Бледо розов
Плътност: Средно тяло
Ароматно-вкусови качества:
Красив бледо розов цвят, с брилянтен блясък. Средно тяло, с нежен, богат и атрактивен аромат на черешов сироп, шипка и тютюнево листо. Вкусът е елегантен, плодов, с приятна свежест. Изключително дълъг финал с мек и нежен плодов послевкус.
Алкохолно съдържание: 13.5 об. %
Да се сервира: 10 -12 °C

Кулинарни препоръки:
Виното е подходящо в съчетание с пикантни летни блюда, салати, сьомга, десерти както и самостоятелно.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, Фурор на био продуктите на „Вкусове от Италия 2018“, 3 стила шардоне и как да ги откриете, Винен салон - Rose Wine Expo 2017, Технология за производство на червено вино, Брой 13 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Колекционерите на вино се насочват към портото, С какви храни и ястия да поднесем Розе, Сира в бутилката, Българската Санта Сара вече си има своя винарна, Leva Shraz reserve 2013 - Винекс Славянци, 7-те грешки, които любителите на виното правят най-често, Kera Tamara Chardonnay 2015 - Maryan Winery, В салона на виното за 15-и път, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, AplauZ Syrah 2010 - Villa Melnik, Merul Rose 2015 - Rumelia Wine Cellar, Илая - мавруд Резерва 2012 Винарска изба "Манастира", Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Тера Тангра - Black Label, Машина превръща водата във вино за три дни, Angel's Estate Rose 2016, IMAGE Reserva Red 2014 - Villa Bassarea, Класически картини пресъздадени с вино, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, Панорамни снимки на винарски изби от цял свят, Червено вино и бели зъби... Възможно ли е?!, Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, Schalkenbosch Edenhof - Pinotage 2015, Дефиле на младото вино 2016, Как да се избавим от излишните килограми, Защо да изберем българското вино ?, Виното вече има свой дом в Бургас

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове