Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » С рекорд по иновации стартира мегафорумът за агробизнес, вино и храни

С рекорд по иновации стартира мегафорумът за агробизнес, вино и храни

С рекорд по иновации стартира мегафорумът за агробизнес, вино и храни - winebg.infoВецепремиерът Валери Симеонов и заместник-министърът на земеделието д-р Лозана Василева опитаха биволско кисело мляко, докато разглеждаха изложбите за агробизнес, вино и храни в Международен панаир Пловдив.

Рекорден брой иновации показва единственият на Балканите мегафорумът за агробизнес, вино и храни. Той се провежда в Международен панаир Пловдив от 21 до 25 февруари. Представени са 72 върхови разработки - пик на новостите за последните три години, като броят им се е удвоил.
„Това е ясен знак, че бизнесът тръгва в нова посока. Той се стреми да създава не просто продукти и услуги, а стил на живот“, коментира главният директор на Международен панаир Пловдив д-р Иван Соколов. Над 700 фирми от 33 държави участват в голямата среща на бизнеса елита от селското стопанство, винарството, хранителната промишленост и хорека сектора.

Мегаизложението доби популярност и изгради авторитет, които предизвикват интереса на производители и търговци далеч извън пределите на България, а присъствието на изложители от Европа, САЩ, Азия и нашата страна е доказателство за това, заяви д-р Лозана Василева, заместник-министър на земеделието, храните и горите. Тя откри Международната селскостопанска изложба „Агра“ и останалите изложения в рамките на мащабното икономическо събитие: „Винария“ (за лозарство и винарство), „Фудтех“ (за хранителния бранш), „Апи България“ (за пчеларство), „Вкусове от Италия“. Те демонстрират актуалния тренд в очарователния свят на храните и напитките, промените в цялата верига от полето до трапезата.

На откриването присъстваше и вицепремиерът по икономическата политика Валери Симеонов, който с голям интерес разгледа изложбите.
„Тези прояви изграждат обща платформа на индустриите, които създават новия стил на живот. Сега добавяме още един сегмент. Изложението „Дибла – идеи и продукти за интериора“ завършва цялостната панорама с предложения за дизайна на всички видове обекти“, изтъкна при откриването д-р Иван Соколов. Новата инициатива развива концепцията на съществуващата изложба за оборудване за хотели, ресторанти и магазини „Хорека Пловдив“.

Посетителите на „Агра“ ще се запознаят с модерните направления в селското стопанство – прецизното земеделие и биопроизводството на суровини, с разработки на научните институти от Селскостопанската академия. Ще видят технологии и техника от световни и български марки, овошки, семена и разсад, торове и препарати за растителна защита, елитни животни, софтуер за агробизнеса и специализираната изложба „БиоАгра“.

С рекорд по иновации стартира мегафорумът за агробизнес, вино и храни - winebg.infoХиляди посетители окупираха изложбата „Агра 2018“ още в първия ден, привлечени от иновациите, които показва.

Уникалният Град на виното и деликатесите е по-голям и по-впечатляващ с вкусната палитра от вина, напитки, храни и гурме деликатеси, представени от участници във „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“. Специалистите ще намерят технологии, машини и материали за лозарството, винарството и хранителната промишленост. „Апи България“ предлага пчелни продукти и оборудване за пчеларството. В съпътстващата програма има над 50 събития.

Експозициите може да бъдат разгледани всеки ден от 9 до 18 ч., а в неделя – до 14 часа. Цената на билета е 5 лева, като за ученици, пенсионери и инвалиди струва 3 лева. С него може да се участва в анкета за мненията на посетителите, а трима от тях ще спечелят наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив: моторна самоходна косачка за райграс „Маккълък“, бензинова резачка „Крафт топ“ и водоструйка „Керхер“.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Броени часове до „Фестивал вино и храна” - Варна 2018 г, 11 романтични идеи за винен туризъм в България, Акценти Винзавод Асеновград, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, Топ 10 за 2015 на Wine Spectator, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, Три български червени вина за края на лятото, „Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, Как виното научи Пирло на футбол, Какво е съдържанието на виното?, Отновo е време за DiVino.Taste!, Колекционирането на вино като инвестиция, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, „Последният пир“ възпява вкуса на манията, Траминерите на България, Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова, НАД 15 ХИЛЯДИ ПОСЕТИХА ГРАДЪТ НА ВИНОТО В ПЪРВИТЕ ДВА ДНИ НА ВИНАРИЯ 2015, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde, Виното – без вода, захар и с ограничено количество серен диоксид, Whisky, Rum & Wine 2018, Български вкусотии обраха наградите в конкурса „Изборът на потребителя“, Syrah 2013 - Gulbanis Wine, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, Bergule Rose 2016 - Villa Melnik, Още едно вино създадено от музиканти, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik, Kera Tamara Chardonnay 2015 - Maryan Winery, Защо виното се съхранява в бъчви?, Melnik 55 - Logodaj Winery 2015, Дегустация: златното шардоне на България, Най-популярните бели вина, Най-популярните бели вина

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове