Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » С рекорд по иновации стартира мегафорумът за агробизнес, вино и храни

С рекорд по иновации стартира мегафорумът за агробизнес, вино и храни

С рекорд по иновации стартира мегафорумът за агробизнес, вино и храни - winebg.infoВецепремиерът Валери Симеонов и заместник-министърът на земеделието д-р Лозана Василева опитаха биволско кисело мляко, докато разглеждаха изложбите за агробизнес, вино и храни в Международен панаир Пловдив.

Рекорден брой иновации показва единственият на Балканите мегафорумът за агробизнес, вино и храни. Той се провежда в Международен панаир Пловдив от 21 до 25 февруари. Представени са 72 върхови разработки - пик на новостите за последните три години, като броят им се е удвоил.
„Това е ясен знак, че бизнесът тръгва в нова посока. Той се стреми да създава не просто продукти и услуги, а стил на живот“, коментира главният директор на Международен панаир Пловдив д-р Иван Соколов. Над 700 фирми от 33 държави участват в голямата среща на бизнеса елита от селското стопанство, винарството, хранителната промишленост и хорека сектора.

Мегаизложението доби популярност и изгради авторитет, които предизвикват интереса на производители и търговци далеч извън пределите на България, а присъствието на изложители от Европа, САЩ, Азия и нашата страна е доказателство за това, заяви д-р Лозана Василева, заместник-министър на земеделието, храните и горите. Тя откри Международната селскостопанска изложба „Агра“ и останалите изложения в рамките на мащабното икономическо събитие: „Винария“ (за лозарство и винарство), „Фудтех“ (за хранителния бранш), „Апи България“ (за пчеларство), „Вкусове от Италия“. Те демонстрират актуалния тренд в очарователния свят на храните и напитките, промените в цялата верига от полето до трапезата.

На откриването присъстваше и вицепремиерът по икономическата политика Валери Симеонов, който с голям интерес разгледа изложбите.
„Тези прояви изграждат обща платформа на индустриите, които създават новия стил на живот. Сега добавяме още един сегмент. Изложението „Дибла – идеи и продукти за интериора“ завършва цялостната панорама с предложения за дизайна на всички видове обекти“, изтъкна при откриването д-р Иван Соколов. Новата инициатива развива концепцията на съществуващата изложба за оборудване за хотели, ресторанти и магазини „Хорека Пловдив“.

Посетителите на „Агра“ ще се запознаят с модерните направления в селското стопанство – прецизното земеделие и биопроизводството на суровини, с разработки на научните институти от Селскостопанската академия. Ще видят технологии и техника от световни и български марки, овошки, семена и разсад, торове и препарати за растителна защита, елитни животни, софтуер за агробизнеса и специализираната изложба „БиоАгра“.

С рекорд по иновации стартира мегафорумът за агробизнес, вино и храни - winebg.infoХиляди посетители окупираха изложбата „Агра 2018“ още в първия ден, привлечени от иновациите, които показва.

Уникалният Град на виното и деликатесите е по-голям и по-впечатляващ с вкусната палитра от вина, напитки, храни и гурме деликатеси, представени от участници във „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“. Специалистите ще намерят технологии, машини и материали за лозарството, винарството и хранителната промишленост. „Апи България“ предлага пчелни продукти и оборудване за пчеларството. В съпътстващата програма има над 50 събития.

Експозициите може да бъдат разгледани всеки ден от 9 до 18 ч., а в неделя – до 14 часа. Цената на билета е 5 лева, като за ученици, пенсионери и инвалиди струва 3 лева. С него може да се участва в анкета за мненията на посетителите, а трима от тях ще спечелят наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив: моторна самоходна косачка за райграс „Маккълък“, бензинова резачка „Крафт топ“ и водоструйка „Керхер“.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Дойде време за седмото издание на DiVino.Taste!, Легендите за чукането с чаши, Български вкусотии обраха наградите в конкурса „Изборът на потребителя“, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, Дефиле "Вино и Гурме" 2016 / Wine and Gourmet Parade 2016, 3 - те най-скъпите вина !, Правят град на виното, София се превръща отново в столица на българското вино!, Винени червени сортове, Чаши за вино, Как чашата помага на виното, Вино за вегетарианци…Хмм!?, Angel's Share Syrah 2016 - Midalidare Estate, Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Подземна спираловидна домашна изба, Вино и стил - еп.1, Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., Zitara Syrah 2014 - Four Friends, Дефиле на младото вино 2016, Rose 2013 - Dives Winery, РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ, Един ден в Града на Виното, Mavrud Reserve 2012 - Villa Melnik, Pure Pink Rose 2016 - Domaine Boyar, Пето издание на Винобалканика 16 - 18 април, 2015 г. Велико Търново, Enigma Experience 2010 - Malkata Zvezda, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, Syrah 2014 - Villa Bassarea, Monogram Cabernet Sauvignon 2009 Villa Yustina, Виното като ритуал и религия, Илая - мавруд Резерва 2012 Винарска изба "Манастира", Време за бъчви!

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове