Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2018 20-членно жури оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2018

Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2018 20-членно жури оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2018

Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2018  20-членно жури оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2018“ - winebg.info

Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки участват в Международния конкурс „Винария 2018“. Напитките се оценяват от 20-членно жури, в което участват утвърдени дегустатори от страната и чужбина. Четиринадесет от тях са членове на Съюза на енолозите в България, който е партньор на Националната лозаро-винарска камара в организацията на конкурса.

По традиция членовете на международната комисия са носители на приза „Енолог на годината“ – Костадинка Рахова-Димитрова, Десислава Байчева, Надежда Дюлгерска, Екатерина Гаргова, Стоян Стоянов и Тихомир Трифонов, което е доказателство за високия професионализъм на журито. „Българските дегустатори имат изключителен опит, който е оценен от редица международни форуми. Този факт потвърждава авторитета на нашите енолози, които са на световно ниво, и е гаранция, че с професионализма си ще определят безапелационно най-добрите напитки на ВИНАРИЯ 2018“, коментира председателят на Съюза на енолозите в България Станимир Стоянов.

И тази година в състава на дегустационната комисия участват чуждестранни енолози. Сред тях са вино блогърът Пол Капуто от Англия, който за втора поредна година е член на журито, и сръбският дегустатор Томислав Иванович – с дългогодишен опит в международни винени конкурси. Председател на международното жури е д-р Димитър Гайдарски.

Международният конкурс за вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се провежда според правилата и критериите на най-авторитетните конкурси по света, за да осигури възможност за международно признание на участващите производители. „Изискванията по оценяване на пробите вино и тази година са изцяло съобразени със стандартите на Международната организация по лозата и виното OIV, със 100-балната система и дегустационен лист“, посочи Станимир Стоянов. Той уточни, че системата е световно призната и гарантира обективност, затова и голяма част от международните конкурси работят с нея.

Станимир Стоянов прогнозира, че на ВИНАРИЯ 2018 ще има интересни вина от последна реколта и червени купажни вина от 2016 година с високо качество и модерен стил.

Международните дегустации, организирани от Националната лозаро-винарска камара и Съюза на енолозите в България с подкрепата на Международен панаир Пловдив, се провеждат от 16 до 19 февруари 2018 г. в парк-хотел „Санкт Петербург“.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас е от 28 до 30 юли, Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“, Coravin- иновативна джаджа, В Израел ще пресъздадат виното на Исус, 100 милиона години храна - Вечеря посветена на една ценна книга, ARTISTIQUE 2013 - Домейн Менада, БАТА АГРО - най-атрактивното събитие за агробизнес у нас, Хайде на училище…по бира!, DIVINO TOP 50 - Най-добрите български вина за 2016, Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник, „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси, Bergule Melnik 2013 - Villa Melnik, Топ 10 дестинации за винен туризъм, Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, Muscat Giallo 2013 - Spiritus Sanctus, Вино, Храна и Туризъм 2017, Класически картини пресъздадени с вино, Castellum - Cabernet Sauvignon 2013 - Carabunar Winery, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?, Contour Rose 2014 - Изба Карабунар, Продадоха имението на Робин Уилямс за 18.1 млн. долара, Soli Rose 2016 - Edoardo Miroglio, БУРГАСКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 СТАРТИРА НА 30 ЮЛИ, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 - Майсторски клас на тема "Совиньон блан", И бялото вино е полезно за сърцето?, Солта подобрява вкуса на виното, Bononia Estate - Rose Ooh La La 2015, ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017, Винарска изба Вила Мелник представя новите си вина на Трифон Зарезан!, 15 италиански вина с призове от „Винария 2015“, Винарска Изба Тера Тангра, С вкус на Прованс

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове