Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018

ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018

ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018 - winebg.info

ВИП зона за ексклузивни вина ще бъде представена за първи път на международната специализирана изложба „Винария 2018“. В нея ценителите на Дионисиевата напитка ще могат да дегустират както спечелилите „Златен ритон“ вина, така и висок клас напитки, които се произвеждат в лимитирани серии. Инициативата на Националната лозаро-винарска камара се провежда съвместно със Съюза на енолозите в България.

За втора поредна година на международната специализирана изложба „Винария“ ще бъде присъдено отличие за вино от местен сорт. „Шансът на България са местните сортове“, коментира председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев. Той уточни, че това е инициатива, която трябва да продължи, за да се стимулират винопроизводителите, които работят с местни сортове и да се промотира българското вино по света. Според него призът „Препоръчано вино от местен сорт“ вече дава заявка за изграждането на добър имидж на родните вина, които по-лесно се налагат на нови чуждестранни пазари.

ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018 - winebg.info

„Хубавото е, че и тази година успяваме да съхраним уникалната атмосфера на Града на виното“, допълни Радослав Радев. За четвърта поредна година в 11-а палата на Международен панаир Пловдив над 50 винопроизводители от страната и чужбина ще представят най-добрите свои напитки от 21 до 25 февруари 2018 г. В 26-ото издание на международната специализирана изложба ще участват както нови изби, така и такива, които се завръщат в престижния форум. Според Радослав Радев Градът на виното е успешен формат, пресъздаващ атмосферата на Стария Пловдив, който е предпочитан със стила и уюта си от изложители и посетители. Атрактивната визия на „Винария“ хармонично се съчетава с международната изложба за храни и напитки „Фудтех“ и със зоната „Вкусове от Италия“, както и със съвременните технологии и оборудване за лозаро-винарския сектор, разположени в 10-а палата на панаирния комплекс.

ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018 - winebg.info

Радослав Радев прогнозира, че „Винария“ и тази година ще затвърди позицията си на най-успешния лозаро-винарски форум в България, който демонстрира не само родното винопроизводство, но и иновации в сектора. За четвърта поредна година Градът на виното, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“ са част от мега форума за агробизнес, храни, вино и туризъм, който е единствен на Балканите. Той включва и още три изложби „Агра“, „Апи България“, „Дибла - идеи и продукти за интериора“, които представят развитието на хранително-вкусовата индустрия и на хотелиерския и ресторантьорски бранш като цяло.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Leva Shraz reserve 2013 - Винекс Славянци, Merlot 2014 - Gulbanis Wine, Какво ще опитате на WiFo, Какво е Малолактичната ферментация ?, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Version - Plaisir Divin Cabernet Franc 2012 Винпром Асеновград, Bergule Chardonnay & Viognier 2013 Вила Мелник, Има нещо странно в това вино, Произходът има значение, Как чашата помага на виното, 25 произведения от коркови тапи, Продадоха имението на Робин Уилямс за 18.1 млн. долара, Levent Riesling 2015 - Rousse Winery, Ура за сира!, Домейн Менада, 11 романтични идеи за винен туризъм в България, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, Spiritus Sanctus - Merlot 2015, Защо французите получават рядко инфаркт?, ВИНАРИЯ 2018 с повече изложители и продукти, Телиш/Кастра Рубра, Фондю и вино, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, “Дефиле на младото вино” 2017, Продукти на Винарска изба Марян, Villa Santa Maria, С дъх на рубин под Трихълмието, Divino magazine - Брой 4, Гръцката изба Сигалас от остров Санторини грабна Гранд Трофея на петото юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс ( BIWC ) 2016, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Коркът остава във виното, Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, И бялото вино е полезно за сърцето?, Ethno Chardonnay 2010, "Аромати от сърцето на дома" на Йоана

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове