Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Бял коняк и екзотични напитки сред изненадите на Международната изложба „Винария 2018“

Бял коняк и екзотични напитки сред изненадите на Международната изложба „Винария 2018“

Бял коняк и екзотични напитки сред изненадите на Международната изложба „Винария 2018“ - winebg.infoНа снимката: Уникалният Град на виното и деликатесите отново ще събере хиляди ценители от България и чужбина по време на изложбата „Винария 2018”, която ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив.

Единственият в света бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на изложба „Винария 2018“. Тя ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив. Български и чуждестранни изби и търговци, ще представят своите колекции на най-престижния форум на лозарството и винарството в Източна Европа. Неговото 26-о издание ще покаже по-богат асортимент от високо алкохолни продукти, като уиски, коняк, узо, и повече видове плодови ракии, превръщащи се в новото увлечение на ценителите.

„Антарктика“ е първият и единствен коняк без цвят. Прозрачната течност има мирис на цветя и плътен вкус, определен от създателите му като „смразяващо неповторим“. Произведен е от известната френска дестилерия „Годе”, както и 50-годишният коняк „Ренесанс“ в гарафа от кристал и злато.
Новост са крушовият коняк и конякът за храносмилане с вкус на портокал. Те се вписват в модната тенденция за ясно изразени плодови акценти при високо алкохолните напитки. На „Винария 2018“ ще видим триумфално завръщане на плодовите ракии, прогнозират експерти.

Според тях се очакват изненади и при виното. Те ще блеснат в колекциите на над 50 изби, които ще се представят в уникалния Град на виното и деликатесите. Ценителите ще тестват продукти на елитни български производители и малки серии с ексклузивно качество от бутикови винарни.
Посетителите ще дегустират новата реколта, за която се очаква да бъде на изключително високо ниво. Ще могат да опитат вина от Португалия, Франция, Италия и други страни, изделия на дестилерии от Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина. Своя дебют на изложбата правят най-изтънчените и стари марки шотландско уиски, луксозни видове гръцко узо.

За първи път присъстват и пурите – изискана добавка към хубавата кухня, вино или коняк. Пурите са ръчно свити от подбрани сортове тютюн, отглеждани в Южна Америка. Някои от тях са в премиум сегмента, защото отлежават до 5 години в специална кедрова стая.
Градът на виното, създаден в партньорство с Националната лозаро-винарска камара преди четири години, сега ще бъде още по-голям. Ще събере утвърдени и нови производители и търговци. Отново ще изкушава с впечатляваща палитра от вина и напитки, а също - храни и гурме специалитети, предлагани от участници в Международната изложба на хранителната индустрия „Фудтех“.

Така Градът на виното и деликатесите става кръстопът на вкусове и наслади, присъщи на елегантния стил на живот. Той развива концепцията за съвместно представяне на фирми от „Винария“ и „Фудтех“ в палата 11. Заедно ще демонстрират своите новости и компании, предлагащи технологии, техника, оборудване и материали за лозарството, винарството и хранителната промишленост, в палата 10.

Двата форума се организират паралелно с Международната селскостопанска изложба „Агра“, специализираната „БиоАгра“, новата проява „Дибла – идеи и продукти за интериора“, която разширява изложбата „Хорека Пловдив“, изложенията „Апи България“ - за пчеларство, и „Вкусове от Италия“. Съвместното им провеждане се превърна в едно от най-мащабните икономически събития на Балканите, своеобразна „среща на върха“ за бизнес елита от най-перспективните отрасли на икономиката.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

За първи път на DiVino.Taste: вината на изложителите ще могат да се купуват, Spancha Melnik 55 Rupel Winery 2016, Български тероари, България – „почетен гост“ на най-голямото винено изложение в Белгия, Холандия и Люксембург, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, Rose - 2016 Orbelia Winery, Аншоа, розмарин и вино – тайната на вечния живот?, Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура, Zitara Rose Mourvedre & Grenache 2015 - Four Friends, AplauZ - Rose 2013 Villa Melnik, Агнешко: с розе или червено?, Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов, Международни дегустации „Наградени вина и високоалкохолни напитки“ Винария 2015, Колекционерите на вино се насочват към портото, И бялото вино е полезно за сърцето?, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, Винарна Свищов, Винобалканика 2015: резултатите, Нова книга от издателство Гурме - Сладка теорема, Sense of Tears Dimyat 2013 - Maryan Winery, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, DiVino.Taste 2016 предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина, Десерти и сладки вина - неустоима комбинация, България ще избира своя Сомелиер на 2015 година, Terra Tangra Cuvee 2006, Защо французите получават рядко инфаркт?, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, Кулинарно кино с гурме вечери, Как да комбинираме вино и салата, Как да се ориентираме на винения пазар, УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, Десертни червени сортове, БАТА АГРО 2017 - Стара Загора, Как да се ориентираме на винения пазар, Новите вина на Вила Мелник за 2016

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове