Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Новите тенденции в света на храните и напитките показва Международен панаир Пловдив

Новите тенденции в света на храните и напитките показва Международен панаир Пловдив

Новите тенденции в света на храните и напитките показва Международен панаир Пловдив - winebg.info

Новите тенденции в очарователния свят на храните и напитките ще бъдат показани в Международен панаир Пловдив от 21 до 25 февруари 2018 г. Зелената линия все по-активно се налага от всички производители и търговци, работещи в областта на селското стопанство, хранителната и винената индустрия, за да се отговори на изискванията на потребителите за по-добро качество на живот. Тя ще бъде доминираща на предстоящото четвърто издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и хорека сактора. Той е единствен на Балканите и включва шест изложения.

Традиционно силна е Международната селскостопанска изложба „Агра“, известна като портал за иновации и фокус на деловите контакти в сектора. Тя отново ще предложи всичко, от което се нуждаят фермерите. Нови технологии за земеделие и животновъдство на открито и на закрито превръщат стопанствата в модерни фабрики за растения, животни и суровини.

Много голям е интересът към международните изложби „Фудтех“ - за хранителната индустрия, и „Винария“ - за лозарство и винарство. Компаниите, подали заявки за участие до момента, са с 22% повече в сравнение с януари миналата година. Този ръст се дължи както на увеличеното предлагане на оборудване за двата отрасъла, така и на уникалния Град на виното и деликатесите, разположен отново в палата 11.

Почитателите на изисканата кухня ще се насладят на голямо разнообразие от специалитети на българската гастрономия, екзотични чуждестранни деликатеси и гурме кулинария в експозициите на „Фудтех“. Изложителите – от реномирани производители и търговци до майстори занаятчии, ще демонстрират оригинални творения, отговарящи на високите очаквания на клиентите.

Същата линия се откроява и в изложбата „Винария“. Известни български и чуждестранни изби, нови винарни и изявени търговци ще предложат богата гама от вина и алкохолни напитки. Тенденцията е да се правят малки серии, съхраняващи типичните характеристики на различни сортове и райони.

Изложението „Вкусове от Италия“ отново ще даде възможност на ценителите да усетят чара на прочутата италианска традиция, представена от водещи производители и търговци на храни и вина. В предишното издание участваха над 30 фирми и всички отново ще бъдат в Международен панаир Пловдив. Предприемачите са доволни не само от представянето на техните продукти, но и от успешните бизнес контакти и сделки, заяви организаторът на изложбата Джузепе Аккардо.

Такава е оценката и на по-голямата част от досегашните участници в мегафорума за агробизнес, вино, храни и хорека сектора, затова предстоящото 4-о издание се очертава като по-голямо от предишните. То ще бъде разширено с изложението „Дибла – идеи и продукти за интериора“, което ще представи елегантни и функционални дизайнерски решения за различни видове обекти в палата 8. Новата инициатива обогатява Международната изложба „Хорека Пловдив“, презентираща оборудване за хотели, заведения и магазини.
Очаква се над 45 000 посетители от страната и чужбина да се включат в мащабното икономическо събитие в Международен панаир Пловдив.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, Дом на виното в София, Правят град на виното, Топ 10 дестинации за винен туризъм, Защо виното се съхранява в бъчви?, Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура, Видове винени сноби и как да се справяме с тях, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, Топ 5 на най-големите производители на вино в света, Музеят на виното, Брой 13 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Bergule Melnik 55 реколта 2011, Седми рожден ден на БАСВ в стил Roaring Twenties, Световни топ експерти ще оценяват вината по време на Балканския винен конкурс и фестивал, С какво вино е подходящо да готвим, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, 10 интригуващи предания и легенди за виното, Spancha Melnik 55 Rupel Winery 2016, Тероар - еп.5, Живко Енчев е победителя в Сомелиер на годината 2017, Изба Боровица, Пловдив става вино столица през ноември, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, Riverside 2015 - Manastira Winery, Франсис Форд Копола ни кани във винения парк, Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, Дегустация: златното шардоне на България, Spancha Melnik 55 Rupel Winery 2016, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове