Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Видове винени сноби и как да се справяме с тях

Видове винени сноби и как да се справяме с тях

СПОДЕЛИАко се интересувате от вино, все някога ще попаднете и на винена дегустация, фестивал или друго събитие. Там ще срещнете много приятни хора с интереси сходни на вашите, ще намерите много нови приятели и със сигурност ще си прекарате страхотно. Бъдете готови обаче, да се срещнете и със странната порода на винените сноби. Ето кратки указания как да се справите с тях:

1. Всезнайкото – говори високо, независимо дали е събрал публика около себе си или не. Освен това говори предимно глупости, но за това пък с апломб. Може да ви развали удоволствието, като непрекъснато се опитва да натрапва мнението си и да ви съветва. Работеща тактика: Игнориране. Ще ви бъде много забавно да гледате, как отчаяно се стреми да привлече вниманието ви. При много тежки случаи може да се стигне и до изказване на възмущение “Кой е пък този, дето си позволява да не ми обръща внимание, бе…” Оставете го и продължете нататък.

2. Дамата с достъп до тайни дегустации – тази дама е много елитна, най-вече в собствените си очи, но все пак много… Тя ще ви разкаже снизходително за вината, които е опитвала по света и у нас и о…ужас, ама как може да не сте ги чували…а онзи ресторант в Сан Франциско? И него не? Е, как може, какъв винен любител сте вие?

Изпитана тактика: Измислете си вино и я попитайте, дали е опитвала онова … как беше …южноафриканско каберне…казва се…(хайде де кой беше последния филм който гледахте? Гетсби? става), а да, казва се Нелсън Гетс. Дали го е опитвала? Разбира се, а вие не сте ли? Ако не можете да сдържите смеха си, престорете се че много съсредоточено помирисвате виното си.

3. Виненият мърморко – знаете го, непрекъснато мърмори, че няма достатъчно хубави вина подхвърля, фрази от рода на “Това не е точно каквото аз търся в моето вино” и така…Понякога си мисля, че аз най-много се доближавам до този тип. Е, надявам се да съм го преодоляла.

Работеща тактика: Проявете съчувствие, човекът има нужда от внимание. Пийте си виното и го оставете да си мърмори.

4. Виненият хулиган – за него винените профита казват, че “чува” вината. И наистина е така, ще го намерите към края на дегустацията, когато повечето хора си тръгват с клатушкаща се походка, а той ще е, все още, в добра кондиция. Обикновено опитва всичко наред и не се съобразява с такива дребнави неща, като първо бели, после червени вина. Има си и гениалното оправдание “Аз пия професионално”.

Работеща тактика: Прикрепете се към него и изпийте всичко.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Награди на Балканския международен винен конкурс (BIWC 2018), 10 интересни факта за виното, които трябва да знаете, Готвачката на Химлер, Castellum - Cabernet Sauvignon 2013 - Carabunar Winery, Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2011 Вила мелник, "Аромати от сърцето на дома" на Йоана, Как да бутилираме виното?, Enigma Syrah 2014 - Malkata Zvezda, Валядолид става световна столица на виното за 3 дни, AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Цвета Тановска и Катя Йончева: "Тенденциите в българската винена индустрия са положителни", Едно фино, моля!, Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, Тракия Cabernet Sauvignon Reserve 2012 Винарска изба "Манастира", Winter Taste: Сира и шоколад – едно пикантно и вкусно събитие от DiVino, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, V БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ, Време за бъчви!, С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, Въведение в сомелиерството с Йордан Кирилчев и Благой Кузмански, За доброто вино - да се вслушаме във вътрешния ни глас, Expressions Merlot & Syrah 2015 - Via Verde, Как да се справим с безсънието, Как да се избавим от излишните килограми, Топ 10 дестинации за винен туризъм, Започна обратното броене до DiVino.Taste 2016, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Villa Bassarea Chardonnay 2015, Какво издава виното за характера на човека ?

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове