Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Въведение в сомелиерството с Йордан Кирилчев и Благой Кузмански

Въведение в сомелиерството с Йордан Кирилчев и Благой Кузмански

Въведение в сомелиерството с Йордан Кирилчев и Благой Кузмански - winebg.info

Сомелиер в България? Извън България?
Световни тенденции във винената индустрия?


10 февруари 2018 г. – 11 февруари 2018 г.

HOTEL VEGA SOFIA
бул. Д-р. Г. M. Димитров 75, 1700 Sofia, Bulgaria

В рамките на два последователни дни ще говорим за световните винени региони по света - климат, стилове, сортове и производители. Ще акцентираме върху дегустации - класически стилове от Нов и Стар Свят и разбира се "сляпа дегустация".
Как се произвеждат подсилени вина като Шери, Мадейра и Порт? Различни методи за производството на пенливи вина? Шардоне от Шабли, Австралия или Чили? Отличителните години в Бордо и Бургундия? "Традиционен" срещу "модерен" стил вина в Рона или Бароло?

Образователни институции - WSET и CMS (Court of Master Sommeliers)? В какво се различават? Как да се подговтим?
Всичко това ще бъде представено от Йордан Кирилчев - управител и сомелиер в ресторант Есте, София и Благой Кузмански - сомелиер във винен клуб 67 Пал Мал, Лондон.

Въведение в сомелиерството с Йордан Кирилчев и Благой Кузмански - winebg.infoВъведение в сомелиерството с Йордан Кирилчев и Благой Кузмански - winebg.info


Събота вечер ще бъде организирана вечеря, на която ще отворят интересни вина, а в края на втория ден ще завършим с кратък тест.

За повече информация и записване, бихте могли да ни пишете на:

yordanwine@gmail.com - Йордан Кирилчев
kuzmanski90@gmail.com - Благой Кузманск

Такса за участие - 130 лв.
Линк към събитието във Facebook

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Местните сортове – още един шанс за българските вина, Тероар - еп.4, 71 процента от участвалите в „Световното по вино“ български винопроизводители взеха медали, Уникален софтуер, гарантиращ ръст на продажбите за първи път на ВИНАРИЯ 2018, Soli Rose 2016 - Edoardo Miroglio, Тероар - еп.3, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Пино Гриджо - с много лица, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Брой 8 на DiVino Magazine е вече тук !, България не си пада особено по виното, показва изследване, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Новото лице на испанското вино, За първи път на DiVino.Taste: вината на изложителите ще могат да се купуват, Bergule – Mavrud 2011 Вила Мелник, TCHERGA 10* Red 2013 - Домейн Менада, Основни правила за етикет и протокол на масата, Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите, Всичко, което трябва да знаете за розето, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, Дефиле на младото вино 2016, Защо виното се съхранява в бъчви?, ГРАДЪТ НА ВИНОТО СЕ РАЗРАСТВА И ПЕЧЕЛИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ФЕНОВЕ, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Rose - 2016 Orbelia Winery, Виното се оказва опасно за зъбния емайл, Живко Енчев е победителя в Сомелиер на годината 2017, Фондю и вино, Как старее виното, Винарски изби в България с възможност за дегустация, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Дъб и вино – неповторима комбинация, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Изповедта на Мишел Ролан

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове