Реклама

Йерархия на статиите

Статии » за Хората и Виното » Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“

Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“

Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“ - winebg.info


на 09.12.2017 се събраха над 150 представители на енологичната общност в страната на традиционното събитие по връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“ по време на традиционния Коледен бал на енолозите в страната. Събитието ще се състои тази вечер в хотел „Империал”–Пловдив и се организира от Съюза на енолозите в България – професионалната организация на технолозите на вина от всички винарски изби и винзаводи в страната.

Номинациите за наградата се обявявени предварително от Съюза на енолозите, като номинираните се посочват от професионални организации и специализирани медии, които пишат за вино. За престижното звание тази година ще се борят Владимир Влъчков, консултант по производство на вино на В.П.Брандс, Даниела Стаматова, производствен мениджър на Винарска изба „Тохун” – Поморие, Костадинка Рахова-Димитрова, енолог на Винарска изба ”Вила Юстина”, Камен Коев, главен енолог и съсобственик на бутиковата изба”Вила Басареа”- Харманли, Петър Георгиев, главен енолог на винарна”Росиди” – Сливен и Симо Симов - технолог на винарна ”Старо Оряхово”. Гласуването е явно, като се гласува със специално подготвена бюлетина и всички технолози на вина, които присъстват дават своето предпочитание за носителя на престижното звание.

„Енолог на годината 2017 на България” става професионалистът, който получи най-много гласове от енологичната общност. Той се награждава с плакет и бронзовия Дионисиев венец – символ на приза, изработен от скулптора Адриан Новаков, който се предава всяка година на най-добрия винар от миналогодишния отличен.

„Наградата „Енолог на годината на България”, която се учреди преди 10 години от Съюза на енолозите, е изключително важна за енологичната общност в страната. Тя показва посоката на развитието и на винарството в страната ни през годините”, коментира Станимир Стоянов, председател на Съюза на енолозите в страната. ”Ако преди години наградата отиваше при технолози от големите винарски предприятия, все по-често в последно време се отличават енолози от бутикови изби, които правят характерни вина от локални сорстове грозде, а това е и пътят на Българския винарски бранш”, допълва той.

Освен голямото отличие „Енолог на годината на България за 2017 г.”, по време на церемонията тази вечер, ще се връчи и наградата „Христо Дерменджиев” на отличника, завършил с най-висок успех тази година в катедра „Вино и пиво” на Университета по хранителни технологии в Пловдив. Миналата година се учреди и наградата „Млад енолог на годината”, която изразява стремежа на Съюза на енолозите да отличи иновативните млади професионалисти, които спомагат за развитието на родното винарство и българските вина да не отстъпват на вината на други държави с традиционна винарска промишленост.

Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“ - winebg.info
Снимка Facebook

Енолог на годината на България за 2017 година беше избрана Костадинка Рахова-Димитрова, енолог на Винарска Изба Вила "Юстина" с гласовете на 150 представители на енологичната общност в страната. Честито !

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

1 милион евро за колекция редки вина, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Над 300 марки качествени вина очакват посетителите на ІV Бургаски фестивал на виното, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" марки, Ура за сира!, Как говори цветът на виното, Фурор на био продуктите на „Вкусове от Италия 2018“, Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!, Бутилиране на вино в домашни условия, Виното и звездите, WiFo – да поговорим за вино и храна, Изба Боровица, Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?, Акценти в програмата на DiVino.Taste 2014: вината от северното поречие на Рона, Кулинарно кино с гурме вечери, Telish- Chalet Merlot 2007, 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград, За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА гр. Варна 2015, Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?, Траминерите на България, Най-скъпо продадените вина в света, Топ 10 на кулинарния туризъм в Европа, Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!, Времената, в които България се гордееше със своето вино, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, Между по-кисело и по-сладичко вино, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, Вкусът на българското вино преди и сега – какво се промени?, Уникална винарска изба, "Аромати от сърцето на дома" на Йоана, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde, Черга Розе 2012 Домейн Менада, Храни и напитки за туризма и съпътстваща индустрия - лято 2018, СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове