Реклама

Йерархия на статиите

Статии » за Хората и Виното » Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“

Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“

Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“ - winebg.info


на 09.12.2017 се събраха над 150 представители на енологичната общност в страната на традиционното събитие по връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“ по време на традиционния Коледен бал на енолозите в страната. Събитието ще се състои тази вечер в хотел „Империал”–Пловдив и се организира от Съюза на енолозите в България – професионалната организация на технолозите на вина от всички винарски изби и винзаводи в страната.

Номинациите за наградата се обявявени предварително от Съюза на енолозите, като номинираните се посочват от професионални организации и специализирани медии, които пишат за вино. За престижното звание тази година ще се борят Владимир Влъчков, консултант по производство на вино на В.П.Брандс, Даниела Стаматова, производствен мениджър на Винарска изба „Тохун” – Поморие, Костадинка Рахова-Димитрова, енолог на Винарска изба ”Вила Юстина”, Камен Коев, главен енолог и съсобственик на бутиковата изба”Вила Басареа”- Харманли, Петър Георгиев, главен енолог на винарна”Росиди” – Сливен и Симо Симов - технолог на винарна ”Старо Оряхово”. Гласуването е явно, като се гласува със специално подготвена бюлетина и всички технолози на вина, които присъстват дават своето предпочитание за носителя на престижното звание.

„Енолог на годината 2017 на България” става професионалистът, който получи най-много гласове от енологичната общност. Той се награждава с плакет и бронзовия Дионисиев венец – символ на приза, изработен от скулптора Адриан Новаков, който се предава всяка година на най-добрия винар от миналогодишния отличен.

„Наградата „Енолог на годината на България”, която се учреди преди 10 години от Съюза на енолозите, е изключително важна за енологичната общност в страната. Тя показва посоката на развитието и на винарството в страната ни през годините”, коментира Станимир Стоянов, председател на Съюза на енолозите в страната. ”Ако преди години наградата отиваше при технолози от големите винарски предприятия, все по-често в последно време се отличават енолози от бутикови изби, които правят характерни вина от локални сорстове грозде, а това е и пътят на Българския винарски бранш”, допълва той.

Освен голямото отличие „Енолог на годината на България за 2017 г.”, по време на церемонията тази вечер, ще се връчи и наградата „Христо Дерменджиев” на отличника, завършил с най-висок успех тази година в катедра „Вино и пиво” на Университета по хранителни технологии в Пловдив. Миналата година се учреди и наградата „Млад енолог на годината”, която изразява стремежа на Съюза на енолозите да отличи иновативните млади професионалисти, които спомагат за развитието на родното винарство и българските вина да не отстъпват на вината на други държави с традиционна винарска промишленост.

Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“ - winebg.info
Снимка Facebook

Енолог на годината на България за 2017 година беше избрана Костадинка Рахова-Димитрова, енолог на Винарска Изба Вила "Юстина" с гласовете на 150 представители на енологичната общност в страната. Честито !

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Ползата от червеното вино била преувеличена, 35 оригинални етикети за вино, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, Всички френски вина съдържат пестициди, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Акценти в програмата на DiVino.Taste 2014: вината от северното поречие на Рона, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, Подземна спираловидна домашна изба, Лятно предложение: две български розета от мавруд!, Защо французите получават рядко инфаркт?, Конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “Златната изба” на финалната права, Виното помага и на бъбреците, Riverside 2015 - Manastira Winery, Виното издава характера на човека, Иво Върбанов: Малките, занаятчийски изби, са част от организма “Българско Вино”, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Продукти на Вила Мелник: „Bergulе”, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !, Серия SPANCHA 2016 - Rupel Winery, 100 милиона литра повече ново вино през тази година, Как да се ориентираме на винения пазар, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, Революционно: ще отваряме коркова тапа без тирбушон!, Вино и стил - еп.3, USB Wine - изтеглете вино направо от лозята!, Речник на дегустационните термини, На Трапезата на Wine & Food Society, Винен аромат от Асеновград, Кратък урок за ароматите във виното, Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, Брой 8 на DiVino Magazine е вече тук !

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове