Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » “Дефиле на младото вино” 2017

“Дефиле на младото вино” 2017

“Дефиле на младото вино” 2017 - winebg.info

Фестивалът „Дефиле на младото вино” е запазена търговска марка на Съвета по туризъм - Пловдив за организиране и провеждане на дегустации на млади български вина в рамките на последната седмица на месец ноември в Стария град на Пловдив. Това е изключителна възможност за винолюбителите да си изградят своя винена листа и да опитат новата реколта на българските винопроизводители.

„Дефиле на младото вино” стартира през 2009 г. с 16 участника в 6 възрожденски къщи. За осем години събитието се разрасна до седемдневен фестивал с богата съпътстваща програма, близо 40 участници и над 18 000 посетители, дегустирали българското младо вино. Винопроизводителите са разположени в дворните пространства и вътре в самите възрожденските къщи в Стария град – музеи, ресторанти и галерии.
Предстои деветото издание на „Дефиле на младото вино”. В дните на фестивала - 24, 25 и 26 ноември 2017 г. се очакват над 20 000 посетители от България и чужбина. Събитието е едно от най-масовите и важни за винения туризъм в страната.

Производителите на мед, колбаси, сирена, хляб, минерална вода, кетъринг фирми и известни шеф-готвачи допълват дегустацията на винените напитки и обогатяват винената култура на посетителите.
Част от фестивала са „Дните на младото вино” - съпътстваща културна програма с атрактивни събития в градска среда като танцови атракции, изложби, филмови прожекции, и др., повечето със свободен вход за посетители, както и лекции, семинари и представяне на книги на винена тематика.

Откриването на „Дефиле на младото вино” започва в 13:00 часа, в петък с Дионисиево шествие от площада пред Общината към Стария град, съпровождано от ансамбъл „Тракия”, както и танцьори, разположени по Главната улица по пътя към Римския стадион, които приканват хората и раздават брошури за събитието.
Множеството от граждани и гости на града се придвижват до Стария град. Следва танцово-музикална програма и приветствия на официалните гости на фестивала. Символичният старт на консумацията на младо вино се дава с отварянето на „Бъчва на младото вино”, първата бъчва на миналогодишния носител на златно отличие. Официалните лица повеждат ценителите на хубавото българско вино по къщите, приютили майсторите на виното. Първите два дни на събитието /петък и събота/ винените дегустации продължават до 19 часа, а в неделя до 18 часа.
„Вечер на майсторите на виното”
е специално организирано събитие, на което се обявяват наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина, съгласно регламента, определен от дегустационната комисия.
За да бъде включена и оценката на потребителите в отделна класация, се предоставят анкетни карти, които дегустиралите попълват за розе, бяло и червено вино, а късметлиите получават награда - бутилка селектирано младо вино и брандиран тирбушон.

Посетителите могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации. Един жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, се предлагат на покупна цена заедно с жетони:
4 ЖЕТОНА - 2 ЛВ.
12 ЖЕТОНА - 6 ЛВ.
ЧАША С 8 ЖЕТОНА - 8 ЛВ.


Съветът по туризъм - Пловдив и Община Пловдив организират „Дефиле на младото вино” в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив”, Университета по хранителни технологии – Пловдив, ОП „Туризъм”- Пловдив, Сол Комюникейшънс ЕООД, Фондация „Пловдив 2019“, професионалните гимназии и висшите учебни заведения, всички участници във винения бизнес. „Дефиле на младото вино” заема важно място в събитийния календар на Пловдив и е част от Националния туристически календар.


За контакти:

e-mail: tourismplovdiv@abv.bg; info@wineshowplovdiv.events
website: http://wineshowplovdiv.events/
facebook: https://www.facebook.com/MladoVino/

Мария Далемска /организационен секретар/ тел.: + 359 888 909 960
Цветелинка Цветанова /координатор участници/ тел.: + 359 894 321 401

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, Sense of Tears Rose 2013 Maryan Winery, Защо французите получават рядко инфаркт?, Пино Гриджо - с много лица, Защо точно шардоне?, Divino magazine - брой 5, Винария 2012, Яна Петкова: Един живот не стига за хубавото вино, Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“, Наградите на Августиада`2013, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, Bononia Estate - Rose Ooh La La 2015, Виното сваля килограми и освобождава от стреса, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, Готвим бъдещето с GastronomiX 2017, Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Посетители превзеха Винария 2017, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан, Вино - цени и рекорди, Marselan 2015 - Rupel Winery, Винарска изба Рупел, Кои са най-големите митове и истини за виното?, Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Американска рок легенда – фен на българското вино, Вино и стил - еп.6, Фестивал „Дефиле на младото вино” - предистория, ВИНАРНА СВИЩОВ – КУПАЖЪТ ОТ КЛАСИКА И СЪВРЕМЕННОСТ, Зеленчуци на скара - с бяло или червено вино?, Австрия в бяло, Meandra 2012 - Domain Marash, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, Винената Дипломация – Балканите на фокус на четвъртия Балкански винен конкурс и фестивал

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове