Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate

Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate


ВИНО, ДОСТОЙНО ЗА АНГЕЛИ
Още от древни времена се знае, че небесните ангели слизат всяка нощ на земята, за да вземат своя дял от бъчвите, пълни с божествената напитка. И понеже крилатите създания са безплътни и скромни, техния дял, наричан „ангелски“ (Angel`s Share) e само няколко процента от обема на бъчвите, които производителите после с радост допълваме. Дали се надяваме по този начин да умилостивим боговете или смятаме, че виното ще се върне чрез небесните създания към растенията, от които зависи целият ни труд, не е толкова важно. Главното е, че по-голямата част от божествената напитка, достойна за ангелите, остава за нас – хората.

Вдъхновени от тази небесна история, в началото на тази есен ние, от Мидалидаре Естейт споделяме с винолюбителите част от своя Angel`s Sharе. Едноименното ново вино е сортово, изцяло от сира и се предлага на атрактивна цена.

„Идеята ни е да предложим на пазара продукт от най-високо качество, но на достъпна цена. Със сигурност това е предизвикателство, но досегашния ни опит показа, че можем да го постигнем“, смята управителят на Мидалидаре Естейт Александър Алексиев. Според него Angel`s Share е насочен към хората, които имат винена култура, консумират редовно и търсят добри вина.

Първоначалната серия от реколта 2016 е сравнително малка, но от следващата година ангелите са обещали да ни оставят по-голям дял, шегува се Алексиев.

“Избрахме сирата, защото смеем да твърдим, че тя се развива изключително добре при нас и може би е най-силния ни червен сорт”, обяснява още управителят на винарната. Доказателство за това са множеството медали на вината от серията Grand Vintage, като последните награди за сира 2013 са от Syrah du Monde и Wine Enthusiast. Лозето в местността Дабовец, откъдето идва гроздето за Angel`s Share, в момента е в процес на биосертификация и скоро ще имаме потвърждение, че гроздето се отглежда съгласно най-добрите практики за органично производство и изисквания за качество.
Освен с качество и атрактивна цена, Angel`s Share грабва и с модерна и атрактивна визия, различна от всичко на пазара.


Сорт: Сира 100%
Алкохолно съдържание: 14%
Произведени бутилки: 11300 бр.

Произход: Тракийска низина, България
Лозето се намира в местността Дабовец, с. Могилово, на около 250м. от северната страна на на Имението „Мидалидаре Естейт“.

Характеристики: Красив пурпурен цвят с виолетови оттенъци.
Интензивен плодов аромат на зрели черни плодове. Доминират аромати на черна череша, черна боровинка и подправки. Също така аромат на натурален шоколад, черен пипер, зелени билки и много фин дъбов нюанс.
Плодово и сочно в устата. Вино с богата структура, стопени танини и с чудесна хармония между плод и свежест. Запомнящ се дълъг и пикантен финал.

Предложения за сервиране: Препоръчителната температура на сервиране е 16°C. Подходящо за всеки момент и разнообразие от храни – от ордьоври, сирена, сухи меса, месни ястия с плодов или сладък сос, до свежи, плодови или солени плодови десерти.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Най-нелепите въпроси за виното, Оригинални мебели от винени бутилки, 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов, България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, White Cuvee Barel Fermented 2015 - Maryan Winery, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, AplauZ - Rose 2013 Villa Melnik, Дрождите влияят много върху аромата на виното, Винени бели сортове, И бялото вино е полезно за сърцето?, Големите вина от пино ноар, Спиро Стоянов - без всякакви компромиси, Villa Santa Maria, Микро дегустация на мега Пиемонте, Summer.Taste ПРОСЕКО И ЗЕХТИН – лятно, ароматно и вдъхновяващо, Със силно международно участие започна конкурсът за Винария 2014, От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, Бутилките от вино в двора и градината, Вино и стил - еп.9, РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ, Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, Розето и модата, WiFo – да поговорим за вино и храна, Топ 10 дестинации за винен туризъм, Вино - цени и рекорди, Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50, Седемте най-често допускани грешки при избора на вино, Пловдив стана първия град с винен тур в България, Винен салон - Rose Wine Expo 2017, Наградите на Августиада`2013

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове