Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate

Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate


ВИНО, ДОСТОЙНО ЗА АНГЕЛИ
Още от древни времена се знае, че небесните ангели слизат всяка нощ на земята, за да вземат своя дял от бъчвите, пълни с божествената напитка. И понеже крилатите създания са безплътни и скромни, техния дял, наричан „ангелски“ (Angel`s Share) e само няколко процента от обема на бъчвите, които производителите после с радост допълваме. Дали се надяваме по този начин да умилостивим боговете или смятаме, че виното ще се върне чрез небесните създания към растенията, от които зависи целият ни труд, не е толкова важно. Главното е, че по-голямата част от божествената напитка, достойна за ангелите, остава за нас – хората.

Вдъхновени от тази небесна история, в началото на тази есен ние, от Мидалидаре Естейт споделяме с винолюбителите част от своя Angel`s Sharе. Едноименното ново вино е сортово, изцяло от сира и се предлага на атрактивна цена.

„Идеята ни е да предложим на пазара продукт от най-високо качество, но на достъпна цена. Със сигурност това е предизвикателство, но досегашния ни опит показа, че можем да го постигнем“, смята управителят на Мидалидаре Естейт Александър Алексиев. Според него Angel`s Share е насочен към хората, които имат винена култура, консумират редовно и търсят добри вина.

Първоначалната серия от реколта 2016 е сравнително малка, но от следващата година ангелите са обещали да ни оставят по-голям дял, шегува се Алексиев.

“Избрахме сирата, защото смеем да твърдим, че тя се развива изключително добре при нас и може би е най-силния ни червен сорт”, обяснява още управителят на винарната. Доказателство за това са множеството медали на вината от серията Grand Vintage, като последните награди за сира 2013 са от Syrah du Monde и Wine Enthusiast. Лозето в местността Дабовец, откъдето идва гроздето за Angel`s Share, в момента е в процес на биосертификация и скоро ще имаме потвърждение, че гроздето се отглежда съгласно най-добрите практики за органично производство и изисквания за качество.
Освен с качество и атрактивна цена, Angel`s Share грабва и с модерна и атрактивна визия, различна от всичко на пазара.


Сорт: Сира 100%
Алкохолно съдържание: 14%
Произведени бутилки: 11300 бр.

Произход: Тракийска низина, България
Лозето се намира в местността Дабовец, с. Могилово, на около 250м. от северната страна на на Имението „Мидалидаре Естейт“.

Характеристики: Красив пурпурен цвят с виолетови оттенъци.
Интензивен плодов аромат на зрели черни плодове. Доминират аромати на черна череша, черна боровинка и подправки. Също така аромат на натурален шоколад, черен пипер, зелени билки и много фин дъбов нюанс.
Плодово и сочно в устата. Вино с богата структура, стопени танини и с чудесна хармония между плод и свежест. Запомнящ се дълъг и пикантен финал.

Предложения за сервиране: Препоръчителната температура на сервиране е 16°C. Подходящо за всеки момент и разнообразие от храни – от ордьоври, сирена, сухи меса, месни ястия с плодов или сладък сос, до свежи, плодови или солени плодови десерти.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Вила Мелник, Храни за вино и вино за храната, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, Казанлък - столица на виното „Розе", Най-популярните бели вина, Винарна Свищов, 50 винарски изби в надпревара за приза „Златен ритон“, Технология за производство на червено вино, Виното помага и на бъбреците, 10 причини да станете любител на виното, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Schalkenbosch Edenhof - Pinotage 2015, ЧЕТВЪРТИ БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ, Discover.Vino Северна Италия, Divino magazine - брой 2, Големите чаши предизвикват обемна измама и водят до напиване, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Излезе брой 9 на DiVino Magazine!, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, Добра година за винопроизводителите, Да поговорим за вино и храна, Лятно предложение: две български вина от мискет!, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Alexandra Estate Reserve Vintage 2011, Merlot - Rupel Winery 2015, Rose - 2016 Orbelia Winery, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Кулинарно кино с гурме вечери, Обзор на Августиада 2015, Винен салон - Rose Wine Expo 2017, Десертни бели сортове, Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles, Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!, Излезе новото издание на „Дегустацията, или как да опознаем виното“

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове