Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate

Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate


ВИНО, ДОСТОЙНО ЗА АНГЕЛИ
Още от древни времена се знае, че небесните ангели слизат всяка нощ на земята, за да вземат своя дял от бъчвите, пълни с божествената напитка. И понеже крилатите създания са безплътни и скромни, техния дял, наричан „ангелски“ (Angel`s Share) e само няколко процента от обема на бъчвите, които производителите после с радост допълваме. Дали се надяваме по този начин да умилостивим боговете или смятаме, че виното ще се върне чрез небесните създания към растенията, от които зависи целият ни труд, не е толкова важно. Главното е, че по-голямата част от божествената напитка, достойна за ангелите, остава за нас – хората.

Вдъхновени от тази небесна история, в началото на тази есен ние, от Мидалидаре Естейт споделяме с винолюбителите част от своя Angel`s Sharе. Едноименното ново вино е сортово, изцяло от сира и се предлага на атрактивна цена.

„Идеята ни е да предложим на пазара продукт от най-високо качество, но на достъпна цена. Със сигурност това е предизвикателство, но досегашния ни опит показа, че можем да го постигнем“, смята управителят на Мидалидаре Естейт Александър Алексиев. Според него Angel`s Share е насочен към хората, които имат винена култура, консумират редовно и търсят добри вина.

Първоначалната серия от реколта 2016 е сравнително малка, но от следващата година ангелите са обещали да ни оставят по-голям дял, шегува се Алексиев.

“Избрахме сирата, защото смеем да твърдим, че тя се развива изключително добре при нас и може би е най-силния ни червен сорт”, обяснява още управителят на винарната. Доказателство за това са множеството медали на вината от серията Grand Vintage, като последните награди за сира 2013 са от Syrah du Monde и Wine Enthusiast. Лозето в местността Дабовец, откъдето идва гроздето за Angel`s Share, в момента е в процес на биосертификация и скоро ще имаме потвърждение, че гроздето се отглежда съгласно най-добрите практики за органично производство и изисквания за качество.
Освен с качество и атрактивна цена, Angel`s Share грабва и с модерна и атрактивна визия, различна от всичко на пазара.


Сорт: Сира 100%
Алкохолно съдържание: 14%
Произведени бутилки: 11300 бр.

Произход: Тракийска низина, България
Лозето се намира в местността Дабовец, с. Могилово, на около 250м. от северната страна на на Имението „Мидалидаре Естейт“.

Характеристики: Красив пурпурен цвят с виолетови оттенъци.
Интензивен плодов аромат на зрели черни плодове. Доминират аромати на черна череша, черна боровинка и подправки. Също така аромат на натурален шоколад, черен пипер, зелени билки и много фин дъбов нюанс.
Плодово и сочно в устата. Вино с богата структура, стопени танини и с чудесна хармония между плод и свежест. Запомнящ се дълъг и пикантен финал.

Предложения за сервиране: Препоръчителната температура на сервиране е 16°C. Подходящо за всеки момент и разнообразие от храни – от ордьоври, сирена, сухи меса, месни ястия с плодов или сладък сос, до свежи, плодови или солени плодови десерти.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Кога отлежалото вино е по-хубаво?, Lenea Rose 2016 - Domain Marash, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Фестивал „Дефиле на младото вино” - предистория, Queen Elena Cuvee 2012 Maryan Winery, Среща с Георги Николов Сомелиер номер 1 за 2015 г., Bergule - Syrah & Viognier 2013 Вила Мелник, Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, Най-популярните цитати на известни личности за виното, Todoroff Boutigue Rainbow Silver 2013, 11 романтични идеи за винен туризъм в България, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова, Кино и вино на "София филм фест", Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, Gulbanis Wine - Syrah 2011, Motif - Melnik 55 2014 - Via Verde, Фотогалерия: Най-добрите розета бяха отличени за трети път, Най-популярните цитати на известни личности за виното, Discover.Vino - Другата Европа, La Bella 2015 - Rose Katarzyna Estate, За пръв път на български език световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел от издателство Gourmet Publishing, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, 24 медала за българските вина на Mundus Vini 2013, DiVino.Taste 2015 обзор !, “Tирбушон” от бъдещето, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Vinoar - Пийте за здраве !, Odrysia Gris 2015 - Arcadia Vineyards, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Пътят към по-добро здраве – чаша червено вино, Discover.Vino Северна Италия, Розе за всеки джоб, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове