Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино » Тера Тангра - Black Label

Тера Тангра - Black Label

Тера Тангра е първата Българска изба направила вино от сертифициарно органично грозде. Уникален тероар разположен върху 400 хектара собствени лозови масиви. Разположени са по склоновете на Сакар Планина в землището на село Българин и Браница. Географското положение е причина за постоянен въздушен поток от Черно Море, климата е умерен континентален. Почвата е бедна, почвения хоризонт е нисък, а в дълбочина се характериза с декомпозиран гранит, богата е на минерали. Всички тези природни дадености правят региона златна мина за производство на високо качествено вино.

Винификация: Гроздето се бере ръчно в касетки. Оронените зърна частично се премачкват и се поставят 100 хектолитрови неръждаеми съдове. В първите няколко дни се поддържа ниска температура от около 6 – 7 градуса, за да имат достатъчно време гроздовите ензими да разградят и отделят във виното. Алкохолната ферменатция протича за около 10 дни, като през това време се осъществява пълен контрол на температурата. Затварянето става с кристални тапи.

meats

meats

meats

meats

meats

Контакти
България, 6450 Харманли, местност "Конлука"
тел: 0879966070
факс: 037388515
email: office@terratangra.com
skype: terratangra
Повече за Тера Тангра
Facebook Тера Тангра

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Вино и стил - еп.5, Винария 2016, Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов, Беса Валей, Винени червени сортове, Вино и стил - еп.9, Винената бутилка, “Tирбушон” от бъдещето, Италианският списък, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Серии, Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“, Виното вече има свой дом в Бургас, Contour Rose 2014 - Изба Карабунар, DiVino Guide Българските вина 2016 е в помощ на всеки любител на виното, Тероар - еп.3, ВИНАРНА СВИЩОВ – КУПАЖЪТ ОТ КЛАСИКА И СЪВРЕМЕННОСТ, Винената Дипломация – Балканите на фокус на четвъртия Балкански винен конкурс и фестивал, Вино, секс и още нещо ..., За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Серии, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Tamianka - 2016 Rupel Winery, Bergule – Chardonney & Viognier 2012, 3 причини да охладите червените вина през лятото и след това....., 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г., Какво е съдържанието на виното?, Фалира доставчик на вино за милиардери, София се превръща отново в столица на българското вино!, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас е от 28 до 30 юли, Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел, Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт, 10 интригуващи предания и легенди за виното, 10 яки вица за виното, с които винаги може да кажете НАЗДРАВЕ!

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове