Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017

Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017

Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017 - winebg.info

За седмото си издание DiVino.Taste отново предлага богата програма от майсторски класове. Подобаващо място по време на най-големия форум за българско вино е отделено за местните сортове и регионалното изражение на вината от България.

Много е изговорено за най-типичните сортове, с които нашето винопроизводство се гордее. Обичани и отричани, местните ни сортове редовно пораждат дискусия сред българското винено общество. Мелник е име едновременно на един от най-емблематичните ни градове и на винен сорт, който има потенциал да се превърне в икона за България. Самобитен, интригуващ, специфичен – всички тези определения добре прилягат на мелник, сортът ендемит от Югозападна България. Това е и най-топлият винарски край на страната. Мелник отдавна е прочут сорт, за който обаче се знае много малко. По време на майсторския клас Мелник – град, сорт или винена икона, Вили Гълъбова от екипа на DiVino задълбочено ще разкрие красивото лице от този великолепен български сорт.

Билети за майсторският клас може да закупите тук

Традиционната ретроспективна обиколка из някои от най-добрите изби на страната тази година е посветена на една много добра година - 2011. Прегледът на реколтата и селекцията от топ български вина (всички от рек. 2011) ще води сертифицираният WSET преподавател и сомелиер Александър Скорчев.

Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017 - winebg.info

Дългоочакваната класация на DiVino по традиция всяка календарна година излиза в края на месец февруари. Единствено по време на DiVino.Taste винените ценители имат възможност да опитат всичките 10 вина от челото на класацията в един майсторски клас, който традиционно се модерира от Юлия Костадинова от DiVino. Заедно с най-добрите 10 вина на България, публиката на DiVino.Taste ще се запознае лично и с техните създатели, които ще ги представят по време на дегустацията.

Най-големият форум на българското вино се провежда от 17 до 19 ноември 2017 г. в НДК, София. Пълна програма на DiVino.Taste може да намерите на https://taste.divino.bg/.

Билети за събитието или майсторските класове може да закупите тук

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

25 начина за повторно използване на старите бъчви, LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад", Фестивал утвърждава Варна като гурме дестинация, Тероар - еп.1, Български тероари, Най-популярните червени вина, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, За виното – с любов ...и още нещо, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Соаве - Виното на Данте, Как да сготвим миди с вино, България не си пада особено по виното, показва изследване, Обстановката променя вкуса на виното, Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино, Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“, Odrysia Gris 2015 - Arcadia Vineyards, Бордо на опашка за наши бъчви, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, Synergy 2011 Charonnay & Viognier - Midalidare Estate, ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Броени дни остават до откриването на IV Фестивал на виното Бургас, Две винарски изби си поделиха голямата награда – Златен Трофей на Балканския международен винен конкурс 2015, УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, От вълшебно грозде до чудотворно вино, Приключения по пътя на виното, Кърмит Линч, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Акценти Винзавод Асеновград, Топ 10 на най – скъпите вина в света, Leva Shraz reserve 2013 - Винекс Славянци, Топ 10 на кулинарния туризъм в Европа, 6-ото издание на DiVino.Taste приключи, но приятните спомени остават задълго, Вино и стил - еп.2

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове