Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017

Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017

Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017 - winebg.info

За седмото си издание DiVino.Taste отново предлага богата програма от майсторски класове. Подобаващо място по време на най-големия форум за българско вино е отделено за местните сортове и регионалното изражение на вината от България.

Много е изговорено за най-типичните сортове, с които нашето винопроизводство се гордее. Обичани и отричани, местните ни сортове редовно пораждат дискусия сред българското винено общество. Мелник е име едновременно на един от най-емблематичните ни градове и на винен сорт, който има потенциал да се превърне в икона за България. Самобитен, интригуващ, специфичен – всички тези определения добре прилягат на мелник, сортът ендемит от Югозападна България. Това е и най-топлият винарски край на страната. Мелник отдавна е прочут сорт, за който обаче се знае много малко. По време на майсторския клас Мелник – град, сорт или винена икона, Вили Гълъбова от екипа на DiVino задълбочено ще разкрие красивото лице от този великолепен български сорт.

Билети за майсторският клас може да закупите тук

Традиционната ретроспективна обиколка из някои от най-добрите изби на страната тази година е посветена на една много добра година - 2011. Прегледът на реколтата и селекцията от топ български вина (всички от рек. 2011) ще води сертифицираният WSET преподавател и сомелиер Александър Скорчев.

Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017 - winebg.info

Дългоочакваната класация на DiVino по традиция всяка календарна година излиза в края на месец февруари. Единствено по време на DiVino.Taste винените ценители имат възможност да опитат всичките 10 вина от челото на класацията в един майсторски клас, който традиционно се модерира от Юлия Костадинова от DiVino. Заедно с най-добрите 10 вина на България, публиката на DiVino.Taste ще се запознае лично и с техните създатели, които ще ги представят по време на дегустацията.

Най-големият форум на българското вино се провежда от 17 до 19 ноември 2017 г. в НДК, София. Пълна програма на DiVino.Taste може да намерите на https://taste.divino.bg/.

Билети за събитието или майсторските класове може да закупите тук

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Кратък урок за ароматите във виното, За първи път на DiVino.Taste: вината на изложителите ще могат да се купуват, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Истинското вино - бариера пред рака!, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Стойчо Стойчев - Продължавам да работя във винена посока..., Три аржентински вина от малбек, Кои са лозаро-винарските райони в България?, BIWC 2015 участници, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Salty Hills 2012 - Black Sea Gold / Солените хълмове 2012 - Черноморско злато, Бъчвата като мебел и аксесоар, USB Wine - изтеглете вино направо от лозята!, Големите чаши предизвикват обемна измама и водят до напиване, Soli Rose 2016 - Edoardo Miroglio, “1000 км около София”, Вино и стил - еп.6, Angel - Syrah & Merlot 2014 - Angel's Estate, Айсвайн или "Ледено вино", С какво вино е подходящо да готвим, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Discover.Vino Северна Италия, Компоненти на дегустацията I: Окото, Вино и стил - еп.4, 50 винарски изби в надпревара за приза „Златен ритон“, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Какво да направим с неизпитото вино?, Spring Taste: Ризлинг vs. Шардоне – кралете на белите сортове, AplauZ Chardonnay 2013 - Villa Melnik, Как ние възприемаме виното?, 7-ото издание на DiVino.Taste приключи, вече имаме първите седем!, 35 оригинални етикети за вино, Riverside Chardonnay 2015 -Manastira Winery, България – „почетен гост“ на най-голямото винено изложение в Белгия, Холандия и Люксембург

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове